Gasztro

Pontytepertő és ropogós pontyfarok

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • akasztói, sziki pontyfilé
  • 12 db pontyfarok
  • fokhagyma olaj
  • liszt
  • őrölt édespaprika
  • őrölt feketebors
  • olaj a sütéshez

A hagymasalátához:

  • 40 dkg lilahagyma
  • 16 g só
  • 6 dkg cukor
  • 5 cl 10 %-os ecet
  • 2 db babérlevél

 

Elkészítés:

A pontyfilét csíkokra vágjuk és besózzuk, a halfarkakat irdaljuk, majd azt is sózzuk. A fokhagymás olajban elkeverjük az őrölt borsot, ízlés szerint kis őrölt édes paprikát, majd beleforgatjuk a csíkokra vágott pontyhúst, a pontyfarkakat pedig megkenjük vele. A pontytepertőt forró olajban kisütjük, nem kell sokáig sütni, majd kiszedjük. A halfarkakat lisztbe forgatjuk és azt is ropogósra sütjük. Hagymasalátával tálaljuk.

Hagymasaláta elkészítése:

A karikára vágott hagymát sós, babérleveles vízben rövid ideig főzzük, majd kihűtjük és cukorral, ecettel ízesítjük.

Ajánljuk még:

Túrós desszertek: 12 könnyű finomság

Laza, puha finomságok készíthetők ebből a sokoldalú hozzávalóból. A túró ráadásul az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, és azt is megmutatjuk, hogyan tudsz akkor is készíteni tortát, ha alig van hozzávaló otthon.