Hozzávalók
A tésztához:
- 5 dl tej
- 2 db tojás
- 30 g cukor
- 250 g liszt
- 1 csipet só
- 30 g kakaópor
- 1-1,5 dl szódavíz
A krémhez:
- 800 ml zsíros tejszín
- 250 g mascarpone
- 120 g porcukor
- 20 g kakaópor
- 3-4 ek. étcsokoládés mogyorókrém
Elkészítés
Először a palacsintákat készítjük el. A tejet simára keverjük a tojásokkal, a cukorral, a sóval, a liszttel és a kakaóval. A szódával beállítjuk a sűrűségét. Akkor jó, ha a kanalat belemártva egységes bevonatot képez rajta. Ha ezzel elkészültünk, kisütjük a palacsintákat a szokásos módon. Ezután hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A krémhez a tejszínt elkeverjük a mascarponéval és a cukorral, majd habbá verjük. Vigyázzunk, nehogy kicsapódjon a tejszín. Közepes sebességen keverjük, és végig tartsuk szemmel! Ha már szép krémes és tartja a formáját, akkor kettéosztjuk, és az egyik felébe óvatosan beleforgatjuk a kakaót, illetve a csokoládékrémet.
A torta összeállításához a krémeket egy-egy vastag csövű habzsákba töltjük. Az első palacsintát egy tányérra tesszük, és nyomunk rá egyenletesen öt vastag csíkot a sötét krémből. Körülbelül annyi hely legyen köztük, mint amennyi a krémcsíkok vastagsága. Jöhet a következő palacsinta, melyet óvatosan egy fakanállal vagy az ujjaink segítségével kissé benyomkodunk az üresen maradt helyekre.
Ezekbe a mélyedésekbe jönnek a világos krémcsíkok. Így folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogynak a palacsinták. Végül a külsejét is bekenjük a krémmel, majd 2-3 órára hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt kakaóval megszórjuk a tetejét.
Ajánljuk még: