Palacsintatorta

Gasztro

Palacsintatorta

Harrer-Abosi Beatrix receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 30 g cukor
  • 250 g liszt
  • 1 csipet só
  • 30 g kakaópor
  • 1-1,5 dl szódavíz

A krémhez:

  • 800 ml zsíros tejszín
  • 250 g mascarpone
  • 120 g porcukor
  • 20 g kakaópor
  • 3-4 ek. étcsokoládés mogyorókrém

Elkészítés 

Először a palacsintákat készítjük el. A tejet simára keverjük a tojásokkal, a cukorral, a sóval, a liszttel és a kakaóval. A szódával beállítjuk a sűrűségét. Akkor jó, ha a kanalat belemártva egységes bevonatot képez rajta. Ha ezzel elkészültünk, kisütjük a palacsintákat a szokásos módon. Ezután hagyjuk őket teljesen kihűlni.

 

A krémhez a tejszínt elkeverjük a mascarponéval és a cukorral, majd habbá verjük. Vigyázzunk, nehogy kicsapódjon a tejszín. Közepes sebességen keverjük, és végig tartsuk szemmel! Ha már szép krémes és tartja a formáját, akkor kettéosztjuk, és az egyik felébe óvatosan beleforgatjuk a kakaót, illetve a csokoládékrémet.

A torta összeállításához a krémeket egy-egy vastag csövű habzsákba töltjük. Az első palacsintát egy tányérra tesszük, és nyomunk rá egyenletesen öt vastag csíkot a sötét krémből. Körülbelül annyi hely legyen köztük, mint amennyi a krémcsíkok vastagsága. Jöhet a következő palacsinta, melyet óvatosan egy fakanállal vagy az ujjaink segítségével kissé benyomkodunk az üresen maradt helyekre.

 

Ezekbe a mélyedésekbe jönnek a világos krémcsíkok. Így folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogynak a palacsinták. Végül a külsejét is bekenjük a krémmel, majd 2-3 órára hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt kakaóval megszórjuk a tetejét.