Nyári sláger: sárgabarack krémleves

Gasztro

Nyári sláger: sárgabarack krémleves

Egy leves, amiért még a gyerekek is odavannak!

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack
  • 1 liter víz
  • 1 citrom
  • ½ liter rizstej (vagy tehéntej + 1 ek étkezési keményítő)
  • 15 dkg méz (ízlés szerint lehet több is, kevesebb is)
  • fahéj egészben

Elkészítés:

A sárgabarackot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, a magját eltávolítjuk. Ezután fazékba tesszük, ráöntjük az egy liter vizet és feltesszük főzni. Míg fő, a citromot meghámozzuk, a fehér héját is eltávolítjuk, mert attól megkeseredik az étel, majd pucolás után feldaraboljuk és a barackhoz adjuk. A levet egy kisebb darab fahéjjal ízesítjük.

Amikor felforrt hozzáöntjük a rizstejet, megvárjuk amíg ismét forrni kezd, majd levesszük a tűzről. Kivesszük belőle a fahéjat, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Ekkor javasolt megkóstolni, és ha nem érezzük elég édesnek, ekkor lehet ízlés szerint mézzel ízesíteni. Ha megfelelőnek találjuk, hűtőszekrénybe tesszük és alaposan lehűtjük. Amíg áll, kicsit be is sűrűsödik majd, ettől nem kell megijedni. Hidegen, ízlés szerint tejszínhabbal és gyümölcsdarabokkal is kínálhatjuk. 

Ha pedig marad még otthon barack, ezt a receptet mindenképp próbáljátok ki!

Ajánljuk még:

MÁLNÁS HABCSÓKOS KALÁCS
HA MÁR UNOD A VIZET: EGÉSZSÉGES FRISSÍTŐK A FORRÓ NAPOKRA
RETRÓ NYÁRI SÜTEMÉNY: KÓKUSZOS KEKSZTEKERCS