Őszibarackos bögrés süti

Gasztro

Őszibarackos bögrés süti

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 1 pohár (másfél dl) kefir
  • (A kefir műanyag poharát ne dobjuk el, mert mérőpohárként használjuk, hogy a többi hozzávalót is kimérjük vele.)
  • 3 bögre liszt
  • 2 bögre kristálycukor
  • 1 bögre olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 4 egész tojás
  • 4 db őszibarack
  • 1 tábla fehér csoki
  • 10 dkg marcipán 

Elkészítés:

Egy keverőtálba öntsük bele a kefirt. A kefires pohárral mérjük ki és öntsük hozzá a 3 bögre lisztet, a 2 bögre cukrot, az 1 bögre olajat, majd üssük bele a tojásokat. Szórjuk bele a  sütőport, a vaníliás cukrot, végül reszeljük bele a citromhéjat is. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat. Az őszibarackok héját húzzuk le, először gerezdekre, majd nagyobb darabokra vágjuk és forgassuk bele a tésztába. A fehércsokoládét lehetőleg minél kisebb darabokra, a marcipánt pedig vékony csíkokra vágjuk és forgassuk ezt is a tésztába. Egy sütőformát vagy kerek tortaformát kiolajozunk, kilisztezünk és beleöntjük a tésztát. A tetejére díszítésként vékony őszibarack gerezdeket szeletelhetünk, végül előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 50 perc alatt süssük készre. (Mielőtt kivennénk a sütőből, érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy biztosan megsült-e a tészta.) A formában hagyjuk kihűlni. Tálaláskor a tetejét szórjuk meg porcukorral.

 

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.