Hozzávalók:
- 1 pohár (másfél dl) kefir
- (A kefir műanyag poharát ne dobjuk el, mert mérőpohárként használjuk, hogy a többi hozzávalót is kimérjük vele.)
- 3 bögre liszt
- 2 bögre kristálycukor
- 1 bögre olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom lereszelt héja
- 4 egész tojás
- 4 db őszibarack
- 1 tábla fehér csoki
- 10 dkg marcipán
Elkészítés:
Egy keverőtálba öntsük bele a kefirt. A kefires pohárral mérjük ki és öntsük hozzá a 3 bögre lisztet, a 2 bögre cukrot, az 1 bögre olajat, majd üssük bele a tojásokat. Szórjuk bele a sütőport, a vaníliás cukrot, végül reszeljük bele a citromhéjat is. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat. Az őszibarackok héját húzzuk le, először gerezdekre, majd nagyobb darabokra vágjuk és forgassuk bele a tésztába. A fehércsokoládét lehetőleg minél kisebb darabokra, a marcipánt pedig vékony csíkokra vágjuk és forgassuk ezt is a tésztába. Egy sütőformát vagy kerek tortaformát kiolajozunk, kilisztezünk és beleöntjük a tésztát. A tetejére díszítésként vékony őszibarack gerezdeket szeletelhetünk, végül előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 50 perc alatt süssük készre. (Mielőtt kivennénk a sütőből, érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy biztosan megsült-e a tészta.) A formában hagyjuk kihűlni. Tálaláskor a tetejét szórjuk meg porcukorral.
Ajánljuk még: