Mentás zöldborsókrémleves sajttal

Gasztro

Mentás zöldborsókrémleves sajttal

 Bacsa Gábornak, az Input Kitchen & Bar séfjének receptje

Hozzávalók:

  • 1 fej salotta hagyma
  • 2 ek vaj
  • 1dl fehérbor
  • 400 g friss vagy mirelit borsó
  • 1,5 l zöldség alaplé vagy víz
  • só ízlés szerint
  • őrölt fehérbors
  • 1 marék mentalevél
  • 50 g pecorino sajt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, vajon megfuttatjuk és hozzáadjuk a fehérbort. Ezután beletesszük a zöldborsót, és felöntjük annyi lével, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal és mentával.

Felforraljuk és utána levesszük a tűzhelyről, majd 10 percet állni hagyjuk.

Ha kicsit hűlt, turmixoljuk, apró szövésű szűrőn átszűrjük, és frissen reszelt sajttal tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.