Gasztro

Mentás zöldborsókrémleves sajttal

 Bacsa Gábornak, az Input Kitchen & Bar séfjének receptje

Hozzávalók:

  • 1 fej salotta hagyma
  • 2 ek vaj
  • 1dl fehérbor
  • 400 g friss vagy mirelit borsó
  • 1,5 l zöldség alaplé vagy víz
  • só ízlés szerint
  • őrölt fehérbors
  • 1 marék mentalevél
  • 50 g pecorino sajt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, vajon megfuttatjuk és hozzáadjuk a fehérbort. Ezután beletesszük a zöldborsót, és felöntjük annyi lével, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal és mentával.

Felforraljuk és utána levesszük a tűzhelyről, majd 10 percet állni hagyjuk.

Ha kicsit hűlt, turmixoljuk, apró szövésű szűrőn átszűrjük, és frissen reszelt sajttal tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.