Mentás zöldborsókrémleves sajttal

Gasztro

Mentás zöldborsókrémleves sajttal

 Bacsa Gábornak, az Input Kitchen & Bar séfjének receptje

Hozzávalók:

  • 1 fej salotta hagyma
  • 2 ek vaj
  • 1dl fehérbor
  • 400 g friss vagy mirelit borsó
  • 1,5 l zöldség alaplé vagy víz
  • só ízlés szerint
  • őrölt fehérbors
  • 1 marék mentalevél
  • 50 g pecorino sajt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, vajon megfuttatjuk és hozzáadjuk a fehérbort. Ezután beletesszük a zöldborsót, és felöntjük annyi lével, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal és mentával.

Felforraljuk és utána levesszük a tűzhelyről, majd 10 percet állni hagyjuk.

Ha kicsit hűlt, turmixoljuk, apró szövésű szűrőn átszűrjük, és frissen reszelt sajttal tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X