Laskagomba pástétom
2024.11.04.
A vegetáriánusok egyik legnépszerűbb pástétoma, fogyókúrázók számára is kalóriaszegény fogás, különösen mártogatósként ajánljuk, nyers zöldségek, répa, zeller, uborka mellé.
Hozzávalók
- 25 dkg laskagomba
- 1 kis fej hagyma
- kakukkfű ízlés szerint
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés
A gombát feldaraboljuk, és az apróra vágott vöröshagymával kevés olajon megpároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük, majd összeturmixoljuk, és már kész is a pástétom.
Kenhetjük melegszendvicsre, krémlevest is készíthetünk belőle, vagy sós süteményekbe való töltelékként is használhatjuk.
Kenyeret házilag is készíthetünk hozzá!
Ajánljuk még:
Karácsony és szilveszter környékén a hal nemcsak táplálék, de fogyasztásának hagyományosan szimbolikus jelentése is van a magyar nyelvterületen: a legtöbb helyen azt tartják, mindenképpen kell halat is enni karácsonykor és szilveszterkor, mert a hal előre úszik, így a mi életünk is előre fog haladni, azaz szerencsés lesz az új esztendőben. Megszívlelendő ez a tanács, és nemcsak a szokások őrzése miatt: a hal az egyik legegészségesebb táplálékunk, ráadásul azok is fogyasztják, akik egyébként tartózkodnak a húsevéstől.