Laskagomba pástétom
2020.11.26.
A vegetáriánusok egyik legnépszerűbb pástétoma, fogyókúrázók számára is kalóriaszegény fogás, különösen mártogatósként ajánljuk, nyers zöldségek, répa, zeller, uborka mellé.
Hozzávalók:
- 25 dkg laskagomba
- 1 kis fej hagyma
- kakukkfű ízlés szerint
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A gombát feldaraboljuk, és az apróra vágott vöröshagymával kevés olajon megpároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük, majd összeturmixoljuk, és már kész is a pástétom.
Kenhetjük melegszendvicsre, krémlevest is készíthetünk belőle, vagy sós süteményekbe való töltelékként is használhatjuk.
Kenyeret házilag is készíthetünk hozzá!
Ajánljuk még:
Minden rosszban van valami jó: ugyan véget ért a nyár, de legalább már nem kell aggódnunk amiatt, hogy holnap jelenésünk van a strandon, hogyan fogunk kinézni bikiniben. Szóval, most végre ehetünk! Ünnepeljük hát meg! De úgy igazán, valami jó kis krémes, csodálatos finomsággal, amire már ki tudja, mióta vágytunk!