Gasztro

Laskagomba pástétom

A vegetáriánusok egyik legnépszerűbb pástétoma, fogyókúrázók számára is kalóriaszegény fogás, különösen mártogatósként ajánljuk, nyers zöldségek, répa, zeller, uborka mellé. 

Hozzávalók

  • 25 dkg laskagomba
  • 1 kis fej hagyma
  • kakukkfű ízlés szerint 
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés

A gombát feldaraboljuk, és az apróra vágott vöröshagymával kevés olajon megpároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük, majd összeturmixoljuk, és már kész is a pástétom.

Kenhetjük melegszendvicsre, krémlevest is készíthetünk belőle, vagy sós süteményekbe való töltelékként is használhatjuk. 

Kenyeret házilag is készíthetünk hozzá! 

Ajánljuk még:

Fekete-erdő torta

A Fekete-erdő torta igazi klasszikus sütemény, mely eredeti változatában könnyű, légies, gyümölcsös. Abban megoszlanak a vélemények, hogy meggyel vagy cseresznyével készüljön-e, nálunk ezúttal meggy került bele, mely a savassága miatt remekül illett a csokoládé és a tejszín édes ízéhez.