Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kg savanyú káposzta
- 6-7 szelet füstölt oldalas
- 1 szál füstölt kolbász
- 2-3 db babérlevél
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 ek sertészsír
- csombor ízlés szerint
- só
- a suhintáshoz 1 ek sertészsír
- 1 ek fűszerpaprika
Elkészítés:
A vöröshagymát kockára vágjuk, és egy kevés zsíron megdinszteljük. A füstölt oldalast felszeleteljük, majd a megdinsztelt hagymára dobjuk, és kicsit ezt is átpirítjuk. A kolbászról lehúzzuk a héjat, és felkarikázzuk. Ezt is a fazékba tesszük, és átforgatjuk. Ezután felöntjük vízzel, és ízesítjük babérlevéllel, csomborral és egy gerezd fokhagymával.
Ha felforrt, negyed óra múlva ellenőrizzük, mennyire sós, és ha kell, akkor sózzuk meg. A savanyú káposztát kóstoljuk meg, és ha túlságosan savanyú, akkor tegyük egy szűrőbe, és folyó víz alatt mossuk át. Ha az oldalas már félig megfőtt a levesben, akkor adjuk hozzá a káposztát is, és főzzük készre az ételt. Ha minden kellően puha, akkor egy kevés zsíron futtassuk meg a fűszerpaprikát, és suhintsuk meg vele a levest. Tálaláskor adhatunk mellé tejfölt.
Ajánljuk még: