Korhelyleves

Gasztro

Korhelyleves

 Borbás Marcsi receptje 

Hozzávalók: 

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 6-7 szelet füstölt oldalas
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 2-3 db babérlevél
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sertészsír
  • csombor ízlés szerint
  • a suhintáshoz 1 ek sertészsír 
  • 1 ek fűszerpaprika

 

Elkészítés: 

A vöröshagymát kockára vágjuk, és egy kevés zsíron megdinszteljük. A füstölt oldalast felszeleteljük, majd a megdinsztelt hagymára dobjuk, és kicsit ezt is átpirítjuk. A kolbászról lehúzzuk a héjat, és felkarikázzuk. Ezt is a fazékba tesszük, és átforgatjuk. Ezután felöntjük vízzel, és ízesítjük babérlevéllel, csomborral és egy gerezd fokhagymával.

Ha felforrt, negyed óra múlva ellenőrizzük, mennyire sós, és ha kell, akkor sózzuk meg. A savanyú káposztát kóstoljuk meg, és ha túlságosan savanyú, akkor tegyük egy szűrőbe, és folyó víz alatt mossuk át. Ha az oldalas már félig megfőtt a levesben, akkor adjuk hozzá a káposztát is, és főzzük készre az ételt. Ha minden kellően puha, akkor egy kevés zsíron futtassuk meg a fűszerpaprikát, és suhintsuk meg vele a levest. Tálaláskor adhatunk mellé tejfölt. 

 

 
 
 

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.