Korhelyleves

Gasztro

Korhelyleves

 Borbás Marcsi receptje 

Hozzávalók: 

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 6-7 szelet füstölt oldalas
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 2-3 db babérlevél
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sertészsír
  • csombor ízlés szerint
  • a suhintáshoz 1 ek sertészsír 
  • 1 ek fűszerpaprika

 

Tovább olvasok

Elkészítés: 

A vöröshagymát kockára vágjuk, és egy kevés zsíron megdinszteljük. A füstölt oldalast felszeleteljük, majd a megdinsztelt hagymára dobjuk, és kicsit ezt is átpirítjuk. A kolbászról lehúzzuk a héjat, és felkarikázzuk. Ezt is a fazékba tesszük, és átforgatjuk. Ezután felöntjük vízzel, és ízesítjük babérlevéllel, csomborral és egy gerezd fokhagymával.

Ha felforrt, negyed óra múlva ellenőrizzük, mennyire sós, és ha kell, akkor sózzuk meg. A savanyú káposztát kóstoljuk meg, és ha túlságosan savanyú, akkor tegyük egy szűrőbe, és folyó víz alatt mossuk át. Ha az oldalas már félig megfőtt a levesben, akkor adjuk hozzá a káposztát is, és főzzük készre az ételt. Ha minden kellően puha, akkor egy kevés zsíron futtassuk meg a fűszerpaprikát, és suhintsuk meg vele a levest. Tálaláskor adhatunk mellé tejfölt. 

 

 
 
 

 

Ajánljuk még:

Túrós desszertek: 12 könnyű finomság

Laza, puha finomságok készíthetőek ebből a sokoldalú hozzávalóból! Bármennyire tele vagyunk, egy kis túrós desszert mindig belénk fér, ha pedig csak édességre vágyunk, ez az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, de akkor is tudsz készíteni tortát, ha alig van hozzávaló otthon.

 

Már követem az oldalt

X