Hozzávalók:
- 14 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás (L-es)
- 1 csipet só
- 2,5 dl kefir
- 2 ek olaj
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport és a sót. Egy másik tálban elkeverjük a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, végül belekeverjük a kefirt. A két tál tartalmát összeöntjük, és tökéletesen simára, csomómentesre keverjük.
A szokott módon süssük meg a palacsintákat, csak éppen kisebb méretben: palacsintasütőben hevítsünk egy kevés olajat, majd egy kisebb merőkanállal vagy egy nagy evőkanállal merjünk bele a masszából. Gyorsan átsül majd: oldalanként egy-két perc elég neki. Amikor jó az illata és kissé megpirult, már készen is vagyunk.
Tetszés szerint lekvárral, gyümölcsjoghurttal, juharsziruppal, mézzel vagy csak sok friss gyümölccsel tálaljuk!
A minipalacsinta készítéséről videót itt találtok:
Ajánljuk még: