Hozzávalók:
- 1 bögre gríz
- 1 bögre cukor
- 2 bögre kefir
- 1 bögre liszt
- 2 ek kakaópor
- fél bögre olaj
- 1 mk sütőpor
- reszelt narancshéj
- fahéj
Elkészítés:
A grízt, a cukrot és a kefirt csomómentesre elkeverjük, és hagyjuk állni egy félórát, hogy a gríz megszívja magát. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, illetve az olajat. Addig keverjük a masszát, amíg teljesen sima nem lesz. Ezután kettéosztjuk a tésztát: az egyik felébe kakaóport és egy kis fahéjat teszünk, a másikba két evőkanál lisztet és egy kis reszelt narancshéjat. Ha mindkettő csomómentes, egy mélyebb falú, kivajazott, kilisztezett tepsibe adagoljuk méghozzá úgy, hogy egy-egy nagyobb kanállal felváltva rakunk a kétféle tésztából, sakktáblaszerűen. Ezután egy evőpálcika segítségével áthúzzuk a különböző színű tésztákat egymásba. Így lesz márványos a sütemény. 180 fokos sütőben fél órán át sütjük.
Ajánljuk még: