Kefíres-grízes márványos sütemény

Gasztro

Kefíres-grízes márványos sütemény

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 bögre gríz
  • 1 bögre cukor
  • 2 bögre kefir
  • 1 bögre liszt
  • 2 ek kakaópor
  • fél bögre olaj
  • 1 mk sütőpor
  • reszelt narancshéj
  • fahéj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A grízt, a cukrot és a kefirt csomómentesre elkeverjük, és hagyjuk állni egy félórát, hogy a gríz megszívja magát. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, illetve az olajat. Addig keverjük a masszát, amíg teljesen sima nem lesz. Ezután kettéosztjuk a tésztát: az egyik felébe kakaóport és egy kis fahéjat teszünk, a másikba két evőkanál lisztet és egy kis reszelt narancshéjat. Ha mindkettő csomómentes, egy mélyebb falú, kivajazott, kilisztezett tepsibe adagoljuk méghozzá úgy, hogy egy-egy nagyobb kanállal felváltva rakunk a kétféle tésztából, sakktáblaszerűen. Ezután egy evőpálcika segítségével áthúzzuk a különböző színű tésztákat egymásba. Így lesz márványos a sütemény. 180 fokos sütőben fél órán át sütjük.