Kefíres-grízes márványos sütemény

Gasztro

Kefíres-grízes márványos sütemény

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 bögre gríz
  • 1 bögre cukor
  • 2 bögre kefir
  • 1 bögre liszt
  • 2 ek kakaópor
  • fél bögre olaj
  • 1 mk sütőpor
  • reszelt narancshéj
  • fahéj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A grízt, a cukrot és a kefirt csomómentesre elkeverjük, és hagyjuk állni egy félórát, hogy a gríz megszívja magát. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, illetve az olajat. Addig keverjük a masszát, amíg teljesen sima nem lesz. Ezután kettéosztjuk a tésztát: az egyik felébe kakaóport és egy kis fahéjat teszünk, a másikba két evőkanál lisztet és egy kis reszelt narancshéjat. Ha mindkettő csomómentes, egy mélyebb falú, kivajazott, kilisztezett tepsibe adagoljuk méghozzá úgy, hogy egy-egy nagyobb kanállal felváltva rakunk a kétféle tésztából, sakktáblaszerűen. Ezután egy evőpálcika segítségével áthúzzuk a különböző színű tésztákat egymásba. Így lesz márványos a sütemény. 180 fokos sütőben fél órán át sütjük.

Ajánljuk még:

Erdésztokány friss füvekkel

Tavasz derekán az erdő és a rét olyan zöldben ring, amit talán a legnagyobb festők sem tudnak visszaadni vásznukon. Ezeket a zöld ízeket megkóstolhatjuk, levesbe vagy főzelékbe szelídíthetjük – persze, csak azután, ha meggyőződtünk róla, hogy ehetőek. Ezt a füves tokányt egy kedves erdész barátunk készítette nekünk először, az erdő rejtekén. Csodájára jártunk, mi minden került bele a kosarából! A sok-sok zöld „miskulancia” mennyei mártássá változott benne, mire a hús megpuhult, a juhtúró és a tojás bársonyossá simította, a tejföl csöppet savanyított rajta – ízében ott volt a tavaszi madárdal, a kikelet jókedve, az erdő zúgása fenségesen.

 

Már követem az oldalt

X