Kapuvári bicskás pecsenye

Gasztro

Kapuvári bicskás pecsenye

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg sonka
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor medvehagyma
  • fél szál lángolt kolbász
  • 2 ek mustár
  • 5 dkg liszt
  • bors

A sütéshez:

  • 2 ek mangalicazsír

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Elsóként nyitott szeleteket vágunk a tarjából, vagyis úgy szeleteljük fel, hogy minden második szeletet vágunk csak végig a húson. Középen nem vágjuk teljesen végig a szeletet, az alján fél centi vastagságú húst egyben hagyunk. Ezután széthajtjuk, és kiklopfoljuk. Mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, a belső felét pedig vékonyan megkenjük mustárral és borsozzuk, majd félre tesszük legalább egy fél órára.

A szalonnából kis kockákat vágunk, és lassú tűzön kisütjük a zsírját. Ezután kiszedjük a zsírból a pörcöt, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymákat, és az egészet puhára dinszteljük. Ekkor jöhet rá a csíkokra vágott sonka és a felaprított medvehagyma. Ha elkészültünk, megtöltjük a húsokat a hagymás, sonkás töltelékkel, majd 3-4 karika kolbászt is ráhelyezünk. A hússzeletek szabadon hagyott felét visszahajtjuk a töltelékes részére, és hústűvel a nyitott oldalait megtűzzük. A húsok mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, és közepesen forró zsírban pirosra sütjük. Közben a maradék húsos szalonnát felszeleteljük, fél centinként bevagdossuk mint egy kakastaréjt, és mindkét oldalát lassú tűznél kisütjük. Amikor a hús elkészült, félbevágjuk, és egy-egy szelet sült szalonnát a tetejére téve tálaljuk. Köretnek steak burgonya és csípős, savanyú almapaprika vagy csalamádé illik hozzá.

 

Ajánljuk még:

Őszibarackos finomságok

Mi kerül a tányérba ott, ahol minden kertben őszibarackfák kelletik hamvas gyümölcseiket? Persze, hogy valami izgalmas őszibarack-költemény. Hol így, hol úgy. Mert nem csak nyersen, befőttnek meg lekvárnak terem, lesz belőle barackleves, gyümölcssaláta, sütemények és torták, szörp és csatni. És ha még mindig van barack, akkor megtöltjük, grillezzük, izgalmas fűszerekkel házasítjuk. Az őszibarackot sosem lehet megunni!