Kapuvári bicskás pecsenye

Gasztro

Kapuvári bicskás pecsenye

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg sonka
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor medvehagyma
  • fél szál lángolt kolbász
  • 2 ek mustár
  • 5 dkg liszt
  • bors

A sütéshez:

  • 2 ek mangalicazsír

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Elsóként nyitott szeleteket vágunk a tarjából, vagyis úgy szeleteljük fel, hogy minden második szeletet vágunk csak végig a húson. Középen nem vágjuk teljesen végig a szeletet, az alján fél centi vastagságú húst egyben hagyunk. Ezután széthajtjuk, és kiklopfoljuk. Mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, a belső felét pedig vékonyan megkenjük mustárral és borsozzuk, majd félre tesszük legalább egy fél órára.

A szalonnából kis kockákat vágunk, és lassú tűzön kisütjük a zsírját. Ezután kiszedjük a zsírból a pörcöt, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymákat, és az egészet puhára dinszteljük. Ekkor jöhet rá a csíkokra vágott sonka és a felaprított medvehagyma. Ha elkészültünk, megtöltjük a húsokat a hagymás, sonkás töltelékkel, majd 3-4 karika kolbászt is ráhelyezünk. A hússzeletek szabadon hagyott felét visszahajtjuk a töltelékes részére, és hústűvel a nyitott oldalait megtűzzük. A húsok mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, és közepesen forró zsírban pirosra sütjük. Közben a maradék húsos szalonnát felszeleteljük, fél centinként bevagdossuk mint egy kakastaréjt, és mindkét oldalát lassú tűznél kisütjük. Amikor a hús elkészült, félbevágjuk, és egy-egy szelet sült szalonnát a tetejére téve tálaljuk. Köretnek steak burgonya és csípős, savanyú almapaprika vagy csalamádé illik hozzá.