Kapribogyós halkrém

Gasztro

Kapribogyós halkrém

 

Hozzávalók

  • 180 g lazacfilé (1 szelet)
  • 140 g tonhaldarabok saját lében (1 konzervnyi)
  • 96 g füstölt sprotni (1 konzervnyi)
  • 3 ek tejföl
  • 5 ek majonéz
  • 2 kis fej lilahagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 6 szem nagy kapribogyó
  • egy csipetnyi reszelt szerecsendió
  • őrölt bors
  • egy csipetnyi só

Tálaláshoz:

  • pászka vagy pirítós
  • friss zöldségek

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A halkonzerveket kibontjuk, és a halat egy szűrőben jól lecsepegtetjük.

A leszűrt tonhaldarabokat egy tálba tesszük, a lazacot és a sprotnit megaprítjuk, majd hozzátesszük a tonhalhoz, összeforgatjuk, pici sóval, ízlés szerinti adag őrölt borssal és egy csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval megszórjuk, majd ismét összekavarjuk.

A lilahagymát és a fokhagymát megaprózzuk, hozzáadjuk a halhoz. A kapribogyók szárát eltávolítjuk, a kapribogyókat pedig apróra metéljük, és azt is beleforgatjuk a halba, a hagymákkal együtt. A tejfölt a majonézzel összekeverjük, és ráöntjük a halra, majd jól kikavarjuk.

 

Pászkával vagy pirítóssal és friss zöldséggel isteni reggeli, vacsora.

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!