Hozzávalók
- 180 g lazacfilé (1 szelet)
- 140 g tonhaldarabok saját lében (1 konzervnyi)
- 96 g füstölt sprotni (1 konzervnyi)
- 3 ek tejföl
- 5 ek majonéz
- 2 kis fej lilahagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 6 szem nagy kapribogyó
- egy csipetnyi reszelt szerecsendió
- őrölt bors
- egy csipetnyi só
Tálaláshoz:
- pászka vagy pirítós
- friss zöldségek
Elkészítés
A halkonzerveket kibontjuk, és a halat egy szűrőben jól lecsepegtetjük.
A leszűrt tonhaldarabokat egy tálba tesszük, a lazacot és a sprotnit megaprítjuk, majd hozzátesszük a tonhalhoz, összeforgatjuk, pici sóval, ízlés szerinti adag őrölt borssal és egy csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval megszórjuk, majd ismét összekavarjuk.
![](/data/articles/114/1147/article-114723/Kapribogyos_halkrem_0_fit_1060x10000.jpg?key=1c3ccf3744e64b3381ace10911bafded)
A lilahagymát és a fokhagymát megaprózzuk, hozzáadjuk a halhoz. A kapribogyók szárát eltávolítjuk, a kapribogyókat pedig apróra metéljük, és azt is beleforgatjuk a halba, a hagymákkal együtt. A tejfölt a majonézzel összekeverjük, és ráöntjük a halra, majd jól kikavarjuk.
![](/data/articles/114/1147/article-114723/Kapribogyos_halkrem_2_fit_1060x10000.jpg?key=4bf10268c6b216592d6619aa41f07a2c)
Pászkával vagy pirítóssal és friss zöldséggel isteni reggeli, vacsora.
Ajánljuk még: