Gasztro

Kamillaszörp

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 7,5 dl víz
  • 1 kg cukor
  • egy nagy tál friss kamilla
  • 1 citrom

Elkészítés:

A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Míg forr, felkarikázzuk a citromot, és a sziruphoz adjuk. Ha a folyadék már szépen bugyborékol a tűzhelyen, akkor lekapcsoljuk alatta a tüzet, és hozzáadjuk a virágokat. Alaposan összekeverjük, majd hagyjuk kihűlni.

Amikor kész, leszűrjük, és a virágokból jól kinyomkodjuk a nedvességet, hogy minél több íz és illatanyag kerüljön a szörpbe. Ezután újra felforraljuk az egészet. Csírátlanított, tiszta üvegekbe öntjük, és ha szeretnénk későbbre eltenni, akkor kidunsztoljuk. Friss, hideg vízzel hígítva fogyasztjuk.

A receptet a következő videóban is megnézhetitek: 

Ajánljuk még:

Túrós desszertek: 12 könnyű finomság

Laza, puha finomságok készíthetők ebből a sokoldalú hozzávalóból. A túró ráadásul az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, és azt is megmutatjuk, hogyan tudsz akkor is készíteni tortát, ha alig van hozzávaló otthon.