Gasztro

Kamillaszörp

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 7,5 dl víz
  • 1 kg cukor
  • egy nagy tál friss kamilla
  • 1 citrom

Elkészítés:

A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Míg forr, felkarikázzuk a citromot, és a sziruphoz adjuk. Ha a folyadék már szépen bugyborékol a tűzhelyen, akkor lekapcsoljuk alatta a tüzet, és hozzáadjuk a virágokat. Alaposan összekeverjük, majd hagyjuk kihűlni.

Amikor kész, leszűrjük, és a virágokból jól kinyomkodjuk a nedvességet, hogy minél több íz és illatanyag kerüljön a szörpbe. Ezután újra felforraljuk az egészet. Csírátlanított, tiszta üvegekbe öntjük, és ha szeretnénk későbbre eltenni, akkor kidunsztoljuk. Friss, hideg vízzel hígítva fogyasztjuk.

A receptet a következő videóban is megnézhetitek: 

Ajánljuk még:

Húsos gofri

A sós gofrival nem lőhetünk mellé. Gyors, egyszerű reggeli, ebéd vagy vacsorára is bevethető. Sőt, némi hétvégi maradék is új életre kelhet egy ropogós gofri mellé, vagy éppen rajta tálalva. Elő a gofrisütővel, és próbáljuk ki sósan, sajtosan, gazdagon!