Hozzávalók
- 30 dkg aszalt füge
- 15 dkg mazsola
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 közepes vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- mogyorónyi friss gyömbér
- 1 kiskanál só
- ízlés szerint chili
Elkészítés
Az aszalt fügét egy napra vízbe, a mazsolát a borba áztatjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és néhány kiskanál vize aláöntve néhány percig pároljuk. Hozzáadjuk a megpuhult és pépesített fügét, a bortól kigömbölyödött mazsolákat, a borral együtt. Belereszeljük a fokhagymát, a gyömbért, megsózzuk, és ízlés szerint chilit adagolunk hozzá.
Szorgalmasan kevergetve 2-3 percig forraljuk, majd azon forrón kis üvegekbe töltjük, és gondosan lezárjuk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: