Hozzávalók
- 300 g porcukor
- 200 g vaj
- 65 g liszt
- 185 g tojásfehérje
- 150 g mandulaliszt
- 1 ek. porított liofilizált szilva
Elkészítés
A tésztához elsőként a barnított vajat készítjük el. Addig forraljuk a vajat, míg kitisztul a színe, és az alján megjelenik az apró zacc. Ekkor hagyjuk még egy kicsit barnulni, majd lehúzzuk a tűzről. Azonnal, még forrón hozzáadjuk a liszt, a mandulaliszt és a cukor keverékéhez. A tojásfehérjét krémes habbá verjük, közben hozzáadjuk a szilvaport. Ezután az egyharmadával kikönnyítjük a lisztes keveréket, majd a többi habot is óvatosan beleforgatjuk. Nem szabad túl sokáig keverni, hogy ne törjük össze a könnyű tésztát.
Ha elkészültünk, habzsákba töltjük a masszát, és kiadagoljuk kis szilikonformákba. Körülbelül háromnegyedig töltsük, mert nőni fognak a kis sütemények. Végül 180-185 fokon 10-12 percig sütjük. Mikor picit elkezd karamellásra sülni a külseje, akkor van készen. Ekkor kivesszük a sütőből, majd tíz perc várakozás után kiborítjuk a sütőformából.
Ajánljuk még: