Hozzávalók
A tésztához:
- 55-60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 3-4 dl tej
- 2 tojássárgája
- 1 csipet só
- 8 dkg puha vaj
A töltelékhez:
- fahéjas porcukor
- 6 dkg olvasztott vaj
A tetejére:
- 20 dkg mascarpone
- 3-4 ek porcukor
- 1 citrom héja
- 1 narancs héja
Az élesztőt felfuttatjuk a tej felében egy kanál cukorral. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd az egészet a liszthez adjuk. Belerakjuk a sót, majd összedolgozzuk a tésztát. Annyi tejet adunk még hozzá, hogy puha, rugalmas tésztánk legyen.
Mikor már összeállt, beledagasztjuk a vajat is. Simára, levegősre kidolgozzuk, majd olajjal lekenjük a tetejét, és hagyjuk duplájára kelni. Ezután átgyúrás nélkül vékonyra kinyútjuk, megszórjuk bőven fahéjas cukorral, és meglocsoljuk a felolvasztott vajjal. Szépen feltekerjük a hosszabb oldalánál kezdve, majd egyenlő méretű csigákra szeleteljük. A csigákat egy kivajazott tepsibe sorakoztatjuk egymás mellé, hogy össze tudjanak kelni. Hagyjuk kicsit kelni őket, majd 180 fokos sütőben aranyabarnára sütjük őket.
Közben a Mascarponét ízlés szerint kikeverjük porcukorral, és ízesítjük citrom-, illetve narancshéjjal. Ha megsültek a csigák, megkenjük a tetejüket a krémmel, és hagyjuk, hogy jól beszívják.
Nézzétek meg, hogyan készítette el Marcsi a csodás fahéjas csigát!
Ajánljuk még: