Fahéjas csiga mascarponekrémmel

Gasztro

Fahéjas csiga mascarponekrémmel

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 55-60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 ek cukor
  • 3-4 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 8 dkg puha vaj

A töltelékhez:

  • fahéjas porcukor
  • 6 dkg olvasztott vaj

A tetejére:

  • 20 dkg mascarpone
  • 3-4 ek porcukor
  • 1 citrom héja
  • 1 narancs héja

 

Tovább olvasok

Az élesztőt felfuttatjuk a tej felében egy kanál cukorral. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd az egészet a liszthez adjuk. Belerakjuk a sót, majd összedolgozzuk a tésztát. Annyi tejet adunk még hozzá, hogy puha, rugalmas tésztánk legyen.

Mikor már összeállt, beledagasztjuk a vajat is. Simára, levegősre kidolgozzuk, majd olajjal lekenjük a tetejét, és hagyjuk duplájára kelni. Ezután átgyúrás nélkül vékonyra kinyútjuk, megszórjuk bőven fahéjas cukorral, és meglocsoljuk a felolvasztott vajjal. Szépen feltekerjük a hosszabb oldalánál kezdve, majd egyenlő méretű csigákra szeleteljük. A csigákat egy kivajazott tepsibe sorakoztatjuk egymás mellé, hogy össze tudjanak kelni. Hagyjuk kicsit kelni őket, majd 180 fokos sütőben aranyabarnára sütjük őket.

Közben a Mascarponét ízlés szerint kikeverjük porcukorral, és ízesítjük citrom-, illetve narancshéjjal. Ha megsültek a csigák, megkenjük a tetejüket a krémmel, és hagyjuk, hogy jól beszívják.

Nézzétek meg, hogyan készítette el Marcsi a csodás fahéjas csigát! 

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.