Extra krémes sajtos tészta csirkével

Gasztro

Extra krémes sajtos tészta csirkével

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 5 csirke felsőcomb
  • ½ póréhagyma
  • 5 szelet bacon
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek Univer Mustár
  • Univer Haragos Pista ízlés szerint
  • kb. 3 dl zsíros tejszín
  • 2 dl csirke alaplé
  • 20 dkg gouda sajt
  • 40 dkg csavart tészta

Elkészítés

A bacont felcsíkozzuk, majd olívaolajon megpirítjuk. A csirkehúst falatnyi darabokra vágjuk, majd a baconhöz adjuk. Jól körbepirítjuk, közben rádobjuk a félkarikára vágott póréhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, illetve a mustárt is beletesszük. Felöntjük az alaplével vagy vízzel, és puhára pároljuk a csirkét. Közben a folyadékot apránként pótoljuk.

Végül ráöntjük a zsíros tejszínt, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, és krémesre beforraljuk. A tűréshatárunknak megfelelő mennyiségű Haragos Pistával pikáns ízt adunk neki. A tésztát „aldente” állagúra főzzük, majd hozzákeverjük a húsos raguhoz. Azonnal tálaljuk.  

extra-kremes-sajtos-teszta-recept-borbas-marcsi

 

A recept az Univer támogatásával készült.