Hozzávalók
- 6 szelet marhahátszín
- 10 dkg liszt
- 2 ek. sertészsír
- só
A raguhoz:
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- ½ fej zeller
- 2-3 szál újfokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 citrom
- 3-4 db babérlevél
- 1 ek. mustár
- 2 ek. kapribogyó
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl zsíros tejföl
- 1 ek. liszt
- 1 tk. cukor
- só
A tésztához:
- 3 db tojás
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
Elkészítés
A hússzeletek szélét kissé bevágjuk, az inakat átvágjuk. Mindegyiket kicsit megütögetjük egy klopfolóval, megsózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Ezután forró serpenyőben kevés sertészsíron kérget sütünk a húsokra. Ha már szép pirosak, akkor kiszedjük őket, és átrakjuk egy másik edénybe.
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, és abban a serpenyőben kezdjük el pirítani, amiben a hússal dolgoztunk. Ha szükséges, rakjunk még alá egy kis zsiradékot. Ízesítésként teszünk rájuk sót és borsot. Ha elkezdenek pirulni, jöhet a bor, hogy feloldjuk a finom pörzsanyagokat az edény aljáról. Miután az alkoholt kiforraltuk, felöntjük a zöldségeket vízzel vagy alaplével, és átforraljuk. Ezt az ízes szaftot ezután rászűrjük a húsokra, és ebben pároljuk puhára a szeleteket. Ízesítjük babérlevéllel, fokhagymával, mustárral, citromhéjjal és kapribogyóval.
Ha a hús elkészült, hozzáadjuk a zöldségeket. A babérleveleket előzőleg szedjük ki az edényből. Ha a hús a zöldséggel összeforrt, behabarjuk az ételt a liszttel elkevert tejföllel. Mielőtt ezt hozzáadjuk, ne felejtsük el kiegyenlíteni a hőmérsékletet egy kevés forró lével, hogy a tejföl ne legyen majd csomós. Ezután 1-2 percig még forraljuk az ételt, majd frissen főtt, házi szélesmetélttel tálaljuk.
Ajánljuk még: