Kölesmálé
Olvasási idő: 1 perc

Kölesmálé

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:


50 dkg köles
2 liter tej
csipet só
7 dkg vaj
25 dkg túró
6 ek. cukor
7 db tojás
3 dl tejföl
3 szem sárgabarack
8-10 szem szilva

A kölest a tejben csipetnyi sóval megfőzzük. Közepes tűzön folyamatosan kevergetjük. Akkor van készen, ha kicsit pöfögős, mint a lekvár. Ekkor keverjük bele a vajat, és megvárjuk, míg kihűl.  Ezután hozzákeverjük a túrót. A tojások sárgáját a 6 evőkanál cukorral kikeverjük, és ezt is a köleshez adjuk.

Végül a 7 db tojásfehérje keményre vert habját is beleforgatjuk. Egy magasabb falú tepsit kivajazunk, beleöntjük a kölesmálét, és egyenletesen elterítjük. Ezután díszítjük gyümölccsel vagy befőttel. Pötyögtetünk a tetejére tejfölt, majd 180 fokon kb. 45-50 percig sütjük. 

Kapcsolódó tartalom
10 egyszerű torta, hogy feldobd a hangulatot otthon
| 2025. október 12

10 egyszerű torta, hogy feldobd a hangulatot otthon

A tortákat mindenki szereti!