Epres, vaníliás tortácska

Gasztro

Epres, vaníliás tortácska

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 db tojás
  • 100 g cukor
  • 100 g liszt
  • 1 kk sütőpor

A krémhez:

  • 3 dl Magyar Tej
  • 2 ek keményítő
  • 2 tojássárgája
  • 1 tk vaníliapaszta
  • 3 ek cukor

Az eperraguhoz:

  • 20 dkg eper
  • 2 ek cukor
  • 1 kk keményítő

 

epres-vanilias-tortacska-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét krémes habbá verjük a cukorral együtt. Ezután lassú fokozaton hozzáadjuk a tojások sárgáját. Kézzel hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A masszát habzsákba töltjük. Egy nagy tepsire 2 nagy virágformát nyomunk belőle. Természetesen készíthetünk több kisebb virágot is. Száznyolcvan fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt világosbarnára sütjük alapokat.

A krémhez a tej kétharmadát elkezdjük melegíteni a vaníliával. A maradékkal elkeverjük a 2 tojássárgáját, a keményítőt és a cukrot. Ha tej a tűzhelyen már gőzölög, beleöntjük a tojásos keveréket, és addig főzzük folyamatos keverés mellett, míg el nem kezd sűrűsödni. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben néhányszor átkeverjük.

Az eperraguhoz a gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk, adunk hozzá 2 evőkanál cukrot, majd elkezdjük melegíteni. Akkor van készen, ha már elveszti a nyers állagát, de azért még roppanós. Ekkor adunk hozzá egy kevés vízben elkevert kiskanálnyi keményítőt. Gyorsan elkeverjük a gyümölccsel és még kábé egy percig főzzük. Ezt is kihűtjük. 

Ha minden hozzávalók elkészült, összeállíthatjuk a süteményt. Az egyik piskótalapot egy tányérra helyezzük, és habzsákból körbe kinyomjuk rá a krémet úgy, hogy középen maradjon hely az eperragunak. Ezután betöltjük a ragut, majd ráhelyezzük a második piskótalapot. A tetejét is krémmel illetve eperrel díszítjük.

epres-vanilias-tortacska-recept-borbas-marcsi

  A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

 

Már követem az oldalt

X