Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 db tojás
- 100 g cukor
- 100 g liszt
- 1 kk sütőpor
A krémhez:
- 3 dl Magyar Tej
- 2 ek keményítő
- 2 tojássárgája
- 1 tk vaníliapaszta
- 3 ek cukor
Az eperraguhoz:
- 20 dkg eper
- 2 ek cukor
- 1 kk keményítő
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét krémes habbá verjük a cukorral együtt. Ezután lassú fokozaton hozzáadjuk a tojások sárgáját. Kézzel hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A masszát habzsákba töltjük. Egy nagy tepsire 2 nagy virágformát nyomunk belőle. Természetesen készíthetünk több kisebb virágot is. Száznyolcvan fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt világosbarnára sütjük alapokat.
A krémhez a tej kétharmadát elkezdjük melegíteni a vaníliával. A maradékkal elkeverjük a 2 tojássárgáját, a keményítőt és a cukrot. Ha tej a tűzhelyen már gőzölög, beleöntjük a tojásos keveréket, és addig főzzük folyamatos keverés mellett, míg el nem kezd sűrűsödni. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben néhányszor átkeverjük.
Az eperraguhoz a gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk, adunk hozzá 2 evőkanál cukrot, majd elkezdjük melegíteni. Akkor van készen, ha már elveszti a nyers állagát, de azért még roppanós. Ekkor adunk hozzá egy kevés vízben elkevert kiskanálnyi keményítőt. Gyorsan elkeverjük a gyümölccsel és még kábé egy percig főzzük. Ezt is kihűtjük.
Ha minden hozzávalók elkészült, összeállíthatjuk a süteményt. Az egyik piskótalapot egy tányérra helyezzük, és habzsákból körbe kinyomjuk rá a krémet úgy, hogy középen maradjon hely az eperragunak. Ezután betöltjük a ragut, majd ráhelyezzük a második piskótalapot. A tetejét is krémmel illetve eperrel díszítjük.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: