Hozzávalók
- 1 kg sárgarépa
- 4 dl víz
- 30 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 narancs leve
- 2 citrom kicsavart leve
Elkészítés
A sárgarépát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Egy fazékban a 4 dl vízzel együtt puhára főzzük.
Amikor elkészült, leturmixoljuk, és hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a narancs- és citromlevet. Ezután visszatesszük a tűzre és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Végül előzőleg csírátlanított üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Nyitókép: 123RF
Ajánljuk még:
Cilike bájos kis limonádé-történetei hívták életre Katóka szakácskönyvét. A szerző, Tutsek Anna fiatal lányoknak írt könyveiről lett ismert. Cilike történetei a kedves, szeretnivaló, kissé balkezes és hebehurgya lány vidám történetei hihetetlenül sok kiadást értek meg, hogy azután a második világháború után ötven évre a feledés homályába vesszenek. A rendszerváltással újra előkerültek a konzervatív értékrendet közvetítő, lendületes és olvasmányos történetek, és velük együtt feléledt Katóka szakácskönyve is.