A legextrább vitaminbomba: sárgarépalekvár

Gasztro

A legextrább vitaminbomba: sárgarépalekvár

Ideje eltenni!

Hozzávalók

  • 1 kg sárgarépa
  • 4 dl víz
  • 30 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 narancs leve
  • 2 citrom kicsavart leve

Elkészítés

A sárgarépát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Egy fazékban a 4 dl vízzel együtt puhára főzzük.

Amikor elkészült, leturmixoljuk, és hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a narancs- és citromlevet. Ezután visszatesszük a tűzre és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Végül előzőleg csírátlanított üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Nyitókép: 123RF

Ajánljuk még:

Katóka szakácskönyve Cilikéknek, akik mindig voltak és lesznek is

Cilike bájos kis limonádé-történetei hívták életre Katóka szakácskönyvét. A szerző, Tutsek Anna fiatal lányoknak írt könyveiről lett ismert. Cilike történetei a kedves, szeretnivaló, kissé balkezes és hebehurgya lány vidám történetei hihetetlenül sok kiadást értek meg, hogy azután a második világháború után ötven évre a feledés homályába vesszenek. A rendszerváltással újra előkerültek a konzervatív értékrendet közvetítő, lendületes és olvasmányos történetek, és velük együtt feléledt Katóka szakácskönyve is.