Hozzávalók
- 2 tojás
- 25 dkg liszt
- 4 dl tej
- 1 dl olaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 kiskanál sütőpor
- só
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 25 dkg csiperkegomba
- 2 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
A tálaláshoz:
- zöld salátalevelek
- pirospaprika
Elkészítés
A tojásokat felverjük, majd a liszttel meg a tejjel simára eldogozzuk. Megsózzuk, apránként belecsorgatjuk az olajat. Végül a sütőport és a reszelt sajtot is belekeverjük. A masszát a gofrisütő kivajazott mélyedésébe kanalazzuk (a sütő nagyságához mért mennyiséget), és szép piros gofrikat sütünk egymás után. Közben elkészítjük a gombás ragut.
Ehhez az olajon megfonnyasztjuk a felaprított vöröshagymát, majd rádobjuk az egészen apróra vágott gombát, megsózzuk. Fokhagymával, kakukkfűvel és petrezselyemmel ízesítjük, rövid lére sütjük. Ha a gofri elkészült, a gomba megpuhult, tálalhatjuk is: minden gofrira előbb salátaleveleket fektetünk, majd gombát halmozunk, és felkockázott paprikával megszórjuk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Ha szendvicsként készítjük, akkor két-két gofri közé egyengetjük el a gombás tölteléket.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho