Gombás gofri

Gasztro

Gombás gofri

A gofrit legtöbben édes változatban ismerik, de ha van odahaza egy kipróbált gofrisütőnk, akkor egyszerűen és gyorsan tudunk különleges vacsorát pattintani. Olyant, ami mindenki tetszését elnyeri: látványos, könnyű, finom, és mégis laktató. Tehát elő a gofrisütővel, és kezdődhet a móka! Természetesen másféle feltétekkel is elkészíthetjük: sajttal, tejföllel, zöldséges-húsos raguval.

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • petrezselyemzöld

A tálaláshoz:

  • zöld salátalevelek
  • pirospaprika

Elkészítés

A tojásokat felverjük, majd a liszttel meg a tejjel simára eldogozzuk. Megsózzuk, apránként belecsorgatjuk az olajat. Végül a sütőport és a reszelt sajtot is belekeverjük.  A masszát a gofrisütő kivajazott mélyedésébe kanalazzuk (a sütő nagyságához mért mennyiséget), és szép piros gofrikat sütünk egymás után. Közben elkészítjük a gombás ragut.

Ehhez az olajon megfonnyasztjuk a felaprított vöröshagymát, majd rádobjuk az egészen apróra vágott gombát, megsózzuk. Fokhagymával, kakukkfűvel és petrezselyemmel ízesítjük, rövid lére sütjük.  Ha a gofri elkészült, a gomba megpuhult, tálalhatjuk is: minden gofrira előbb salátaleveleket fektetünk, majd gombát halmozunk, és felkockázott paprikával megszórjuk.  

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho

Ha szendvicsként készítjük, akkor két-két gofri közé egyengetjük el a gombás tölteléket.

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho