Hozzávalók
Currys bab:
- 25 dkg gyöngybab
- 2 ek. olívaolaj
- 2 ek. vörös currypaszta
- 3 dl passzírozott paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk. bors
- friss koriander
- lime-héj
- chili
- só
A sült oldalashoz:
- 2 kg sertésoldalas
- 30 dkg sertészsír
- 2 fej fokhagyma
- só
Elkészítés
Az oldalas hoz a húst alaposan besózzuk, és vastagon kizsírozott tepsibe fektetjük. Fokhagymával és ízesítjük. A fokhagymát egy is rá tehetjük, illetve a gerezdeket külön is szedhetjük egymástól. Ennél a receptnél az egyik fej egy maradt a másikat pedig gerezdekre szedtem. Ha elkészültünk, 230 fokos sütőbe rakjuk a húst, így sütjük körülbelül 15- 20 percig. Ezután letakarjuk, majd százhetven- száznyolcvan fokon puhára sütjük. Ha megfelelően átsült, újra feltekerjük a hőmérsékletet 230 fokra, és hagyjuk pirulni. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.
A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap az olívaolajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, ha már majdnem puha, akkor jöhet hozzá a felaprított fokhagyma, a chili és a bors is. Ezután a currypasztát tesszük hozzá, amivel szintén tovább pirítjuk. A passzírozott paradicsomot is beleöntjük, azt is kicsit átpirítjuk. Ettől a pirítástól kapnak a fűszerek igazán mély ízt. Ha elkészültünk, felöntjük vízzel az ételt, megsózzuk, és a babot is hozzáadjuk. Lefedjük, és puhára főzzük. Fontos, hogy a végére sűrű, gazdag szaftja legyen, ezért ne hígítsuk túl, inkább többször adjunk hozzá egy kevés folyadékot. Tálaláskor friss korianderlevéllel és lime-héjjal gazdagítjuk.
Ajánljuk még: