Csicsókakrémleves

Gasztro

Csicsókakrémleves

Ha egyszer csicsókát ültet az ember, majdnem lehetetlen kiirtani a kertből. Még jó, hogy ételként ezer módon elkészíthetjük!

Hozzávalók

  • ½ kg csicsóka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál halványító zeller
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • fehérbors
  • 3 ek olíva olaj

Levesbetétnek: 

  • pirított dióbél
  • kéksajt

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Először áztassuk be egy tál vízbe a csicsókát, zöldségkefével tisztítsuk meg, végül vágjuk mindegyiket négy darabba. Ezután a hagymát aprítsuk fel, és egy kevés olívaolajon dinszteljük meg. Amikor a hagyma üveges, akkor tegyük bele a felvágott zellert és a csicsókát. Együtt pirítsuk tovább, majd öntsük fel az egészet vízzel. Sózzuk, ízesítsük fehérborssal, és fedő alatt főzzük puhára.

Amikor elkészült, botmixerrel pépesítsük, folyamatos kevergetés mellet öntsük bele a kukoricaliszttel elkevert tejszínt. Egyet kell forralni rajta, és már kész is.

Felaprított friss petrezselyemmel, pirított dióbéllel és kockára vágott krémsajttal tálaljuk.

Ajánljuk még:

Katóka szakácskönyve Cilikéknek, akik mindig voltak és lesznek is

Cilike bájos kis limonádé-történetei hívták életre Katóka szakácskönyvét. A szerző, Tutsek Anna fiatal lányoknak írt könyveiről lett ismert. Cilike történetei a kedves, szeretnivaló, kissé balkezes és hebehurgya lány vidám történetei hihetetlenül sok kiadást értek meg, hogy azután a második világháború után ötven évre a feledés homályába vesszenek. A rendszerváltással újra előkerültek a konzervatív értékrendet közvetítő, lendületes és olvasmányos történetek, és velük együtt feléledt Katóka szakácskönyve is.