Csicsókakrémleves

Gasztro

Csicsókakrémleves

Ha egyszer csicsókát ültet az ember, majdnem lehetetlen kiirtani a kertből. Még jó, hogy ételként ezer módon elkészíthetjük!

Hozzávalók

  • ½ kg csicsóka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál halványító zeller
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • fehérbors
  • 3 ek olíva olaj

Levesbetétnek: 

  • pirított dióbél
  • kéksajt

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Először áztassuk be egy tál vízbe a csicsókát, zöldségkefével tisztítsuk meg, végül vágjuk mindegyiket négy darabba. Ezután a hagymát aprítsuk fel, és egy kevés olívaolajon dinszteljük meg. Amikor a hagyma üveges, akkor tegyük bele a felvágott zellert és a csicsókát. Együtt pirítsuk tovább, majd öntsük fel az egészet vízzel. Sózzuk, ízesítsük fehérborssal, és fedő alatt főzzük puhára.

Amikor elkészült, botmixerrel pépesítsük, folyamatos kevergetés mellet öntsük bele a kukoricaliszttel elkevert tejszínt. Egyet kell forralni rajta, és már kész is.

Felaprított friss petrezselyemmel, pirított dióbéllel és kockára vágott krémsajttal tálaljuk.

Ajánljuk még:

Mélyhűtött mentes termékek: finomak és egészségesek

Egyre inkább népszerűvé válnak a „mentes” termékek. Általában ezt a jelzőt a tej-, glutén-, szója- és hozzáadott cukor-mentes élelmiszerekre használják. Ez a tulajdonság pedig lefedi az ételérzékenyek, paleosok, sőt még a cukorbetegek igényeit is. Tehát szinte bárki jön hozzánk vendégségbe, meg tudjuk kínálni, ha van nálunk „mentes” süti. Ráadásul ilyenkor ma már nem azokról a „fűrészpor ízű” ételekről beszélünk, amik fogyasztása régebben sok lemondással járt a fogyasztóik részéről, hanem olyan finomságokról, amikről szinte senki el nem tudná mondani, hogy búzaliszt, cukor vagy éppen tehéntúró nélkül készültek el.