Hozzávalók
- 10 dkg búzadara
- 15 dkg liszt
- 15 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg puha vaj
- 4 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 6 ek cukor
- 2 dl tej
- csipet só
- 1 biocitrom lereszelt héja
A sziruphoz:
- 1 citrom kifacsart leve
- 1 narancs kifacsart leve
- 1 dl víz
- 25 dkg cukor
A tetejére:
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
A lisztet, a csipet sót, a búzadarát, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a kókuszreszeléket egy tálba tesszük és összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Ezután a cukros sárgákhoz adjuk a puha vajat, kikeverjük, majd a tejjel hígítjuk. Ha kész, akkor összekeverjük a száraz összetevőkkel, a legvégén apránként beleforgatjuk a tojások felvert habját. Közepes méretű (22-32 cm) tepsibe simítjuk a tésztát, és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a szirupot. Ehhez a vízben elkeverjük a cukrot, a narancs és citromlevet, majd körülbelül 10 percig forraljuk, amíg jó szirupos állaga nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Miután a tészta kisült, rombusz alakúra vágjuk a tepsiben, és meglocsoljuk a már hideg sziruppal. (Úgy is készíthetjük, hogy megvárjuk, amíg a tészta kihűl, akkor készítjük el a szirupot és a hideg tésztára a forró szirupot locsoljuk.) Kiskanállal csak annyi szirupot locsoljunk a tésztára, amennyit beszív, de nem ázik el tőle.
Tálalás előtt kókuszreszelékkel szórjuk meg a sütemény tetejét.
Ajánljuk még: