Céklás sütemény

Gasztro

Céklás sütemény

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg cékla
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl étolaj vagy vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 7 dkg cukrozatlan kakaó
  • 10 dkg keserű csokoládé
  • kevés vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés: 

Meghámozzuk a céklát, és sós vízben megfőzzük. Ha már puha, leturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat, majd habosra keverjük. Beleöntjük az olajat is, végül pedig a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet és a kakaót. A csokit kis darabokra törjük, és azt is a masszához adjuk. 180 fokon 40-60 percig sütjük.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.