Céklás sütemény

Gasztro

Céklás sütemény

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg cékla
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl étolaj vagy vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 7 dkg cukrozatlan kakaó
  • 10 dkg keserű csokoládé
  • kevés vaj a tepsi kikenéséhez

Tovább olvasok

Elkészítés: 

Meghámozzuk a céklát, és sós vízben megfőzzük. Ha már puha, leturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat, majd habosra keverjük. Beleöntjük az olajat is, végül pedig a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet és a kakaót. A csokit kis darabokra törjük, és azt is a masszához adjuk. 180 fokon 40-60 percig sütjük.

Ajánljuk még:

Zöldcsütörtöki fogások – ínyenceknek is!

A hagyomány szerint zöldcsütörtökön – az utolsó vacsorára emlékezve – friss zöldekből készült ételeket illik fogyasztani. Idén szerencsénk van, hiszen hamarabb érkezett a tavasz, és már bőven van madársaláta, sóska és csalán, de zsenge spenótot is lehet már látni a kiskertekben. Többségünk a piacról szerzi be ilyenkor a főzelékhez, leveshez valót, és bár a tradicionális receptek szerint nemcsak húsmentesen kell ezekből elkészíteni a napi betevőt, hanem szigorúan böjtösen is, állati zsiradék és fehérje nélkül, ma már az is méltányolható, ha valaki legalább arra figyel, hogy valóban kerüljön zöld az asztalra zöldcsütörtökön. Ehhez adunk néhány tippet.

 

Már követem az oldalt

X