Hozzávalók:
- 16 db csirkeszárny
- 2 gerezd fokhagyma vagy 1 kávéskanál fokhagyma-granulátum
- 2 evőkanál almaecet
- 100 g vaj
- 1 kávéskanál cayanne bors
- 1 evőkanál barnacukor
- só
- bors
- olaj
- ízlés szerint csípős paprika
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk. Ezután az olajat egy mélytányérba öntjük, ebben megforgatjuk óvatosan a sózott, borsozott húsokat. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és itt készre sütjük!
Míg sül, megolvasztjuk a vajat és beletesszük a cayanne borsot, a fokhagymát, az ecetet a cukrot és ha szeretnénk, a csípős paprikát is.
Amikor megsült a hús, megforgatjuk a fűszeres vajban, majd a 200 fokos sütőben további öt percig sütjük. Tálalhatjuk sült krumplival, rizzsel vagy zöldségkörettel is! Bátrabbak megpróbálhatják főzelékek mellé!
Tipp: ha sütés előtt lisztbe forgatjuk a csirkeszárnyakat, majd forró olajban sütjük őket, ropogós bundát kapnak a szárnyak!
Ajánljuk még: