Buffalo csirkeszárnyak

Gasztro

Buffalo csirkeszárnyak

Klasszikus amerikai recept!

Hozzávalók:

  • 16 db csirkeszárny
  • 2 gerezd fokhagyma vagy 1 kávéskanál fokhagyma-granulátum
  • 2 evőkanál almaecet
  • 100 g vaj
  • 1 kávéskanál cayanne bors
  • 1 evőkanál barnacukor
  • bors
  • olaj
  • ízlés szerint csípős paprika

Elkészítés: 

A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk. Ezután az olajat egy mélytányérba öntjük, ebben megforgatjuk óvatosan a sózott, borsozott húsokat. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és itt készre sütjük! 

Tovább olvasok

Míg sül, megolvasztjuk a vajat és beletesszük a cayanne borsot, a fokhagymát, az ecetet a cukrot és ha szeretnénk, a csípős paprikát is.

Amikor megsült a hús, megforgatjuk a fűszeres vajban, majd a 200 fokos sütőben további öt percig sütjük. Tálalhatjuk sült krumplival, rizzsel vagy zöldségkörettel is! Bátrabbak megpróbálhatják főzelékek mellé! 

Tipp: ha sütés előtt lisztbe forgatjuk a csirkeszárnyakat, majd forró olajban sütjük őket, ropogós bundát kapnak a szárnyak! 

Ajánljuk még:

Túrós desszertek: 12 könnyű finomság

Laza, puha finomságok készíthetőek ebből a sokoldalú hozzávalóból! Bármennyire tele vagyunk, egy kis túrós desszert mindig belénk fér, ha pedig csak édességre vágyunk, ez az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, de akkor is tudsz készíteni tortát, ha alig van hozzávaló otthon.

 

Már követem az oldalt

X