Buffalo csirkeszárnyak

Gasztro

Buffalo csirkeszárnyak

Klasszikus amerikai recept!

Hozzávalók:

  • 16 db csirkeszárny
  • 2 gerezd fokhagyma vagy 1 kávéskanál fokhagyma-granulátum
  • 2 evőkanál almaecet
  • 100 g vaj
  • 1 kávéskanál cayanne bors
  • 1 evőkanál barnacukor
  • bors
  • olaj
  • ízlés szerint csípős paprika

Elkészítés: 

A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk. Ezután az olajat egy mélytányérba öntjük, ebben megforgatjuk óvatosan a sózott, borsozott húsokat. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és itt készre sütjük! 

Míg sül, megolvasztjuk a vajat és beletesszük a cayanne borsot, a fokhagymát, az ecetet a cukrot és ha szeretnénk, a csípős paprikát is.

Amikor megsült a hús, megforgatjuk a fűszeres vajban, majd a 200 fokos sütőben további öt percig sütjük. Tálalhatjuk sült krumplival, rizzsel vagy zöldségkörettel is! Bátrabbak megpróbálhatják főzelékek mellé! 

Tipp: ha sütés előtt lisztbe forgatjuk a csirkeszárnyakat, majd forró olajban sütjük őket, ropogós bundát kapnak a szárnyak! 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.