Gasztro

Buffalo csirkeszárnyak

Klasszikus amerikai recept!

Hozzávalók:

  • 16 db csirkeszárny
  • 2 gerezd fokhagyma vagy 1 kávéskanál fokhagyma-granulátum
  • 2 evőkanál almaecet
  • 100 g vaj
  • 1 kávéskanál cayanne bors
  • 1 evőkanál barnacukor
  • bors
  • olaj
  • ízlés szerint csípős paprika

Elkészítés: 

A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk. Ezután az olajat egy mélytányérba öntjük, ebben megforgatjuk óvatosan a sózott, borsozott húsokat. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és itt készre sütjük! 

Míg sül, megolvasztjuk a vajat és beletesszük a cayanne borsot, a fokhagymát, az ecetet a cukrot és ha szeretnénk, a csípős paprikát is.

Amikor megsült a hús, megforgatjuk a fűszeres vajban, majd a 200 fokos sütőben további öt percig sütjük. Tálalhatjuk sült krumplival, rizzsel vagy zöldségkörettel is! Bátrabbak megpróbálhatják főzelékek mellé! 

Tipp: ha sütés előtt lisztbe forgatjuk a csirkeszárnyakat, majd forró olajban sütjük őket, ropogós bundát kapnak a szárnyak! 

Ajánljuk még:

Citromos túrókrémmel töltött tészta

Nagyanyám nem ismerte a raviolit. Fogalma sem volt, hogy a töltött laskát az olaszok így hívják. Csak szerette derelyevágóval felcakkozni a frissen gyúrt és nyújtott házi tésztát, közéje pedig legtöbbször tehéntúró, juhtúró vagy hagymára pirított szalonna került. Hússal ritkábban készítette, de kétségtelen, hogy ezt az egyszerű fogást ezerféleképpen variálhatjuk. Ezúttal egy citromos, túrókrémes változatot mutatunk.