Gasztro

Borbás Marcsi: kedvenc júniusi főzelékeim

Sokféle nyári főzeléket szeretek, mert minden mennyiségben meg tudom enni a friss zöldségeket! Elkészíteni pedig azért is szeretem őket, mert a sok kerti munka vagy egy-egy forgatás mellett is jut rá időm! Ezek az aktuális kedvenceim.

CUKKINIFŐZELÉK RESZTELT NYÚLMÁJJAL

 

SPENÓTFŐZELÉK, AHOGYAN BORBÁS MARCSI KÉSZÍTI

spenofozelék borbás marcsi

 

KARALÁBÉFŐZELÉK ZSENGE KARALÁBÉBÓL

karalábéfőzelék recept borbás marcsi

 

 

SÓSKA-, SPENÓT-, MÁNGOLDFŐZELÉK

 

BORSÓFŐZELÉK RÁNTOTT ZSÁLYÁVAL ÉS TAVASZI ZÖLDSÉGEKKEL

borsofozelek-recept

 

CSALÁNFŐZELÉK TÖNKÖLYROPOGÓSSAL: AZ ÍNSÉGÉTELBŐL LETT TRENDI ZÖLD FOGÁS

 

Ajánljuk még:

„Már csak mi maradtunk mézeskalácsosok Debrecenben” – a Radics Mézes műhelyben Radics Zoltánnal beszélgettünk

Alig tíz évre rá, hogy 2014-ben a debreceni mézeskalácsosság bekerült a debreceni és a Hajdú-Bihar megyei értéktárba, már csak egyetlen működő mézeskalácsos műhelyt találunk Debrecenben. A híres debreceni mézes tányért ma már csak Radics Zoltán fiatal mézeskalács készítő mester készíti, aki édesapjától, Radics Lászlótól tanulta a mesterséget. Vajon képes lesz fennmaradni ez a több száz éves hagyomány? Mi kell ahhoz, hogy megőrizzük? A szaktudás és a rengeteg munka bizonyosan nem elegendő hozzá – ez derült ki Radics Zoltánnál tett látogatásunk alkalmával is.