Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2-2,5 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 1 csipet só
- 1-2 ek cukor
- 2 ek tejföl
A tetejére: - 4-5 szem őszibarack
- 5 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- kristálycukor ízlés szerint
- 3 tojássárgája
Elkészítés:
Először elkészítjük a kelt tésztát. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, majd beletesszük a vajat, a tojássárgáját, a cukrot, a csipet sót. A tejföllel együtt lágy, édes tésztát dagasztunk. Akkor lesz jó a tészta állaga, ha olyan, mint a kuglóf tésztája. Miután jól kidagasztottuk, letakarva 15-20 percet hagyjuk kelni.
Közben a tejfölben elkeverjük a cukrot, a tojások sárgáit és belereszeljük a citrom héját. A barackokat félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk.
Egy tepsit kivajazunk, és egyenletesen elterítjük benne a kelt tésztát. A tetejére simítjuk a tejfölt, végül egyesével beletesszük, és kicsit bele is nyomkodjuk a fél barackokat, az üregükkel felfelé. A barackokat megszórjuk kristálycukorral, ami a sütés alatt majd szépen karamellizálódik.
180 fokos, előmelegített sütőben készre sütjük.
Ajánljuk még: