Az igazi tatár beefsteak

Gasztro

Az igazi tatár beefsteak

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 10 dkg hús (bélszín)/fő
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1 db savanyú uborka
  • 1/2 cs petrezselyem
  • 1 szál snidling
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1-2 kk balzsamecet
  • citromlé
  • narancslé
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk magos mustár
  • só, bors

Elkészítés:

Tovább olvasok

Nagyon fontos, hogy ezt az ételt mindig frissen, közvetlenül tálalás előtt készítsük el. A hús legyen hideg, hogy ne kenődjön el. Akkor az igazi, ha nem daráljuk, hanem rendkívül apró kockára vágjuk a marhahúst. Folyamatosan adjuk hozzá az apróra vágott fűszereket, a hagymát és az uborkát. Friss ízt ad neki, ha citrom- és narancslével is meglocsoljuk. A tojást, a mustárt és a balzsamecetet csak a legvégén keverjük a húshoz. Pirítóssal kínáljuk. Hihetetlenül frissítő étel a végeredmény.

Bátran próbáld ki a karácsonyi és szilveszteri menü receptjeit otthon, magyar alapanyagokból! 

 

 
 
 

 

 

Ajánljuk még:

Céklás receptek: izgalmas alapanyag, kevés kalóriával

A cékla legalább annyiféleképpen felhasználható, mint a burgonya: önállóan is finom, levesként, köretként szintén, de illik süteménybe, egytálételbe is. Az íze sokkal karakteresebb a krumplinál, viszont kevés benne a kalória. Sokféle hozzávalóval tud érdekes kombinációt alkotni: képzeljük el például kéksajttal és fehér borral vagy sötét kakaóval és keserű csokoládéval. Izgalmas.

 
X
Már követem az oldalt