Gasztro

Az igazi tatár beefsteak

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 10 dkg hús (bélszín)/fő
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1 db savanyú uborka
  • 1/2 cs petrezselyem
  • 1 szál snidling
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1-2 kk balzsamecet
  • citromlé
  • narancslé
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk magos mustár
  • só, bors

Elkészítés:

Nagyon fontos, hogy ezt az ételt mindig frissen, közvetlenül tálalás előtt készítsük el. A hús legyen hideg, hogy ne kenődjön el. Akkor az igazi, ha nem daráljuk, hanem rendkívül apró kockára vágjuk a marhahúst. Folyamatosan adjuk hozzá az apróra vágott fűszereket, a hagymát és az uborkát. Friss ízt ad neki, ha citrom- és narancslével is meglocsoljuk. A tojást, a mustárt és a balzsamecetet csak a legvégén keverjük a húshoz. Pirítóssal kínáljuk. Hihetetlenül frissítő étel a végeredmény.

Bátran próbáld ki a karácsonyi és szilveszteri menü receptjeit otthon, magyar alapanyagokból! 

 

 
 
 

 

 

Ajánljuk még:

Az ünnep vasárnapjai: virágvasárnap, húsvétvasárnap és fehérvasárnap

Az ünnep nem pillanatok halmaza, hanem folyamat, áramlás – jó benne lenni és figyelni, ahogy fő tematikáját többféle formában jeleníti meg. Erről szólnak néphagyományaink. Legnagyobb sátoros ünnepünk – a húsvét – a megtisztulás, az újjászületés és a megújulás gesztusait rendezi különféle variációkba – tájegységek szerint. Három fő vasárnapja e témakör feldolgozásának gazdag tárházát vonultatja fel. Idézzük fel a legfontosabbakat!