Az igazi tatár beefsteak

Gasztro

Az igazi tatár beefsteak

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 10 dkg hús (bélszín)/fő
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1 db savanyú uborka
  • 1/2 cs petrezselyem
  • 1 szál snidling
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1-2 kk balzsamecet
  • citromlé
  • narancslé
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk magos mustár
  • só, bors

Elkészítés:

Tovább olvasok

Nagyon fontos, hogy ezt az ételt mindig frissen, közvetlenül tálalás előtt készítsük el. A hús legyen hideg, hogy ne kenődjön el. Akkor az igazi, ha nem daráljuk, hanem rendkívül apró kockára vágjuk a marhahúst. Folyamatosan adjuk hozzá az apróra vágott fűszereket, a hagymát és az uborkát. Friss ízt ad neki, ha citrom- és narancslével is meglocsoljuk. A tojást, a mustárt és a balzsamecetet csak a legvégén keverjük a húshoz. Pirítóssal kínáljuk. Hihetetlenül frissítő étel a végeredmény.

Bátran próbáld ki a karácsonyi és szilveszteri menü receptjeit otthon, magyar alapanyagokból! 

 

 
 
 

 

 

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.