A legnépszerűbb tatár beefsteak

Gasztro

A legnépszerűbb tatár beefsteak

Borbás Marcsi receptje

Ennek az ételnek is többféle változata létezik, azonban az alábbi az egyik legnépszerűbb verzió. A legfontosabb hozzávaló a jó minőségű marhabélszín, erre mindig figyeljünk oda!

Hozzávalók:

  • 20 dkg érlelt marhabélszín
  • 1 tk só
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk frissen őrölt bors
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek ketchup
  • 2 ek mustár
  • 1 tojássárgája 
Tovább olvasok
 

 

Elkészítés:

A húst apró lyukú darálón ledaráljuk, vagy ha van türelmünk hozzá, akkor egy jó éles késsel nagyon apróra felvágjuk. Én az utóbbit választottam, tapasztalataim szerint így sokkal jobb állaga lesz a tatár beefsteaknek. Ha ezzel a művelettel végeztünk, fűszerekkel gazdagítjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is.

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra lereszeljük, és ezt is az ételhez adjuk. Jöhet bele a mustár és a ketchup, majd pedig a tojássárgája. Ha elkészültünk, legalább két órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Végül pirítóssal tálaljuk.

 A cikk megjelenését a METRO támogatja.

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.