2. TEJSZÍNES, HÚSVÉTI KALÁCS
Te hallottál már erről a tejszínes változatról?
3. ÉDES-KRÉMES: TOROCKÓI „SOMODI” KALÁCS
Torockói kalács sok karamellel! Borbás Marcsi receptje.
4. NAPRAFORGÓ KALÁCS, A LEGSZEBB HÚSVÉTI KALÁCS
Egy különleges, napraforgó alakú kalácscsoda Borbás Marcsi receptje alapján.
5. KAPUTÁMASZTÉK
A kaputámaszték a legomlósabb, gazdagon töltött kalácsok egyike!
Még több kalácsreceptet itt találtok – klasszikustól az egészen különlegesig!
Ajánljuk még:
Alig tíz évre rá, hogy 2014-ben a debreceni mézeskalácsosság bekerült a debreceni és a Hajdú-Bihar megyei értéktárba, már csak egyetlen működő mézeskalácsos műhelyt találunk Debrecenben. A híres debreceni mézes tányért ma már csak Radics Zoltán fiatal mézeskalács készítő mester készíti, aki édesapjától, Radics Lászlótól tanulta a mesterséget. Vajon képes lesz fennmaradni ez a több száz éves hagyomány? Mi kell ahhoz, hogy megőrizzük? A szaktudás és a rengeteg munka bizonyosan nem elegendő hozzá – ez derült ki Radics Zoltánnál tett látogatásunk alkalmával is.