Gasztro

5 fantasztikus kalács húsvétra

Ha húsvét, akkor kalács! 

Nem minden kalács édes! Próbáld ki e sós kalács receptjét!

 

Tovább olvasok

2. TEJSZÍNES, HÚSVÉTI KALÁCS

  

Te hallottál már erről a tejszínes változatról

3. ÉDES-KRÉMES: TOROCKÓI „SOMODI” KALÁCS

 

 

Torockói kalács sok karamellel! Borbás Marcsi receptje.

4. NAPRAFORGÓ KALÁCS, A LEGSZEBB HÚSVÉTI KALÁCS

 

 Egy különleges, napraforgó alakú kalácscsoda Borbás Marcsi receptje alapján. 

5. KAPUTÁMASZTÉK

 

A kaputámaszték a legomlósabb, gazdagon töltött kalácsok egyike!  

Még több kalácsreceptet itt találtok – klasszikustól az egészen különlegesig!

Ajánljuk még:

„Már csak mi maradtunk mézeskalácsosok Debrecenben” – a Radics Mézes műhelyben Radics Zoltánnal beszélgettünk

Alig tíz évre rá, hogy 2014-ben a debreceni mézeskalácsosság bekerült a debreceni és a Hajdú-Bihar megyei értéktárba, már csak egyetlen működő mézeskalácsos műhelyt találunk Debrecenben. A híres debreceni mézes tányért ma már csak Radics Zoltán fiatal mézeskalács készítő mester készíti, aki édesapjától, Radics Lászlótól tanulta a mesterséget. Vajon képes lesz fennmaradni ez a több száz éves hagyomány? Mi kell ahhoz, hogy megőrizzük? A szaktudás és a rengeteg munka bizonyosan nem elegendő hozzá – ez derült ki Radics Zoltánnál tett látogatásunk alkalmával is.