Kertben, konyhában és az íróasztalon is nélkülözhetetlen: mi az? (x)

Aktív

Kertben, konyhában és az íróasztalon is nélkülözhetetlen: mi az? (x)

„Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig, énnekem” – ezzel az ikonikus sorral köszönthetjük az őszt, mely az egyik legmegosztóbb évszak. Sokan siratják az elmúló nyári meleget, hosszú estéket, de vannak akik örülnek, hisz kezdődik a tanév, újra ezer színben pompáznak a fák és bokrok. (x)

Iskolakezdés

A Fiskars pont ezt a sokszínűséget, játékosságot próbálja megjeleníteni az óvodás és iskolás korú gyerkőcöknek szánt ollóin. Az ollókat nagy szakértelemmel tervezték, hogy az iskolai munka izgalmasan teljen, ugyanakkor a sérülésveszélyt minimálisra csökkentsék. Az ollók markolatának kialakításakor a Fiskars figyelembe vette a gyermekek életkorát, és mind a jobb-, mind a balkezesek számára ideális eszközöket alkottak, segítve az alapvető motorikus készségek elsajátítását és segítve szabadjára engedni a kicsik fantáziáját.

Fotó: Fiskars

Konyha

Miután a lurkók kiélték magukat az óvodai, iskolai foglalkozásokon, irány a konyha: anyunak segíteni a vacsorában! Nem is gondolnánk, hogy mennyivel egyszerűbbek a konyhai vágások olló segítségével. A Fiskars ajánlatában találhatunk húsokhoz, halakhoz megfelelő ollót, a Functional Form baromfiolló vágja a csirkét, a kacsát és a vadat csonttal együtt, míg a halollók fogazott pengéi praktikusak a pikkelyek és uszonyok eltávolításakor, valamint különféle halak felnyitásánál és vágásánál is nagy segítséget jelentenek. Mindkét ergonomikus, puha fogantyúval ellátott ollót bal- és jobbkezesek is használhatják, hüvelykujjal működtethető reteszelő mechanizmusuk miatt pedig könnyű velük a vágás.

A konyhafiókokban tárolt általános konyhai ollók ideálisak műanyagok, papír vagy egyéb csomagolóanyagok vágásához is. Az északi konyhaművészetben ugyanakkor fontos szerepet játszanak a fűszernövények, mind a főételek, mind a desszertek világában, így a finn cég nagy figyelmet szentelt arra, hogy ezek vágásához is rendelkezésünkre álljon megfelelő olló, amelyet akár a konyhakertünkben is használhatunk.

Fotó: Fiskars

Hobbi

Az őszi időszakban a délutáni strandolás helyett az emberek már inkább valami otthoni elfoglaltságot választanak. A Fiskars gondolt azokra is, akik szeretnék kreativitásukat kiélni, hisz számos ollócsaládjukkal szolgálják ki mind a hobbi, mind a profi varrókat, szabászokat. Az innovatív Amplify™ technológiának köszönhetően a pengék könnyen átvágják a nehéz, vastag anyagokat is. Speciális, rendkívül éles RazorEdge™ pengéi pedig a tiszta vágást biztosítják egészen a penge végéig. Az ollók ergonomikus markolatának Softgrip™ borítása fokozza a kényelmet és biztosabb fogást garantál. Az EasyAction™ termékcsalád rugós kialakítása csökkenti a kéz terhelését, így ideális választás ízületi gyulladásra hajlamos és gyengébb kezű emberek számára. 

Fotó:Fiskars

A jövő

A Fiskars szívügyeként tekint a bolygó védelmét, így termékei fejlesztésénél minden esetben szem előtt tartja a fenntarthatóságot. Ennek egy nagyon jó példája az innovatív, újrahasznosított olló. Ki ne ismerné a klasszikus narancssárga ollót, amiből már több, mint egy milliárd darabot értékesítettek? Éppen ezért a legnépszerűbb terméküket csomagolták új köntösbe a környezetvédelem jegyében, és immáron új, zöld-szürke színben kapható 100%-ban újrahasznosítható anyagokból. Ez az olló nem hiányozhat egy háztartásból sem. (x)

 

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X