Ez állati! Ha az állatok dönthetnének róla, vajon melyiket választanák?

Aktív

Ez állati! Ha az állatok dönthetnének róla, vajon melyiket választanák?

Idén negyedik alkalommal hirdették meg azt az intézményeknek szóló pályázatot, ami egyszerre hívja fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára, és igyekszik megteremteni az aktív cselekvést intézményi és közösségi szinten is. A bölcsődék, óvodák, iskolák, gyógypedagógiai intézmények és gyermekotthonok április 30-ig nyújthatják be pályázatukat az „Állatbarát” cím elnyerésére – mutatjuk a részleteket!

Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja és az Állatvédelem gyerekeknek szerkesztőbizottsága által életre keltett pályázat olyan intézményeket kíván elismerésben részesíteni, amelyekben kiemelt figyelmet fordítanak a körülöttünk élő állatok védelmére és segítésére. Az idei évben ráadásul tovább bővült a pályázók köre is:

a bölcsődék, iskolák és gyermekotthonok mellett már a gyógypedagógiai intézmények is részt vehetnek a megmérettetésben.

Pályázatukat magyarországi és határon túli magyar intézmények is benyújthatják, de fontos szempont, hogy mindezt csak akkor tegyék meg, ha valóban kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelem ügyéért, és az aktív cselekvés mellett nevelési tevékenységükbe is beépítik a felelős állattartás népszerűsítését.

Fotó: Unsplash / Koen Eijkelenboom

A beérkezett pályamunkákat szakmai zsűri fogja elbírálni, a díjak és oklevelek átadására pedig az Állatorvostudományi Egyetemen kerül sor, ahol ünnepélyes keretek között, Prof. Dr. Sótonyi Péter rektor adja át az elismeréseket – összesen 12 kategóriában.

A 2024-es pályázatban a következő címek nyerhetők el:

Az intézményeknek egy részletes jelentkezési lapot kell kitölteniük, amiben bemutatják intézményüket, az állatvédelem területén tett erőfeszítéseiket, és részletesen leírják a közösségük által képviselt legfontosabb állatvédelmi üzeneteket is.

Fotó: Unsplash / Daniel Krueger

A cím elnyeréséhez további feltételeknek is teljesülniük kell: ilyen a civil szervezetekkel történő együttműködés és az is, hogy a pályázó közösség tagjainak legalább öt állatfajjal kellett találkozniuk egy nevelési évben. A pályázat benyújtásának feltételeként az intézményeknek csatlakozniuk kell az Állatvédelmi Kódexhez, be kell építeniük az Állatvédelem gyerekeknek bejegyzéseit és játékait a nevelésbe, továbbá részt kell venniük az Állatvédelmi Témahéten is.

A pályázatok értékelése a jelentkezési lapon megadott szempontok alapján, pontrendszerben történik, ezért jelentkezés előtt mindenképpen érdemes végigolvasni az adott intézményi formához tartozó dokumentumokat. Már csak ezért is, mert számos jó ötlet, állatvédelmi kapcsolódási forma érhető el bennük. A jelentkezési lapok letölthetők az Állatvédelem Gyerekeknek honlap Projektek menüpontjában, az adott intézményi pályázat oldalára kattintva. 

Fotó: Unsplash / Danil Shostak 

A teljesült feltételeket az írásbeli bemutatáson túl képekkel és/vagy videókkal is szükséges igazolni – ezt a pályázati leírásban külön kiemelik!

A pályaműveket az allatvedelemgyerekeknek [at] gmail [dot] com címre várják 2024. április 30-ig.

 

 

Már követem az oldalt

X