5 dolog, amire az online egyetemi oktatás valójában megtanít
Március óta a feje tetejére állt a világ, ha ideiglenesen is, de gyökeresen megváltozott az életvitelünk. Elsők között váltott az egyetemi képzés online oktatásba, annak minden nehézségével. Bár kicsit döcögősen indult, az internetes előadásoknak és gyakorlatoknak megvannak a pozitívumai is, és minden hátrány ellenére meg lehet bennük találni a fejlődési lehetőségeket!
Felszín és mélység – Dolgok, amiért sokkal jobb a húsvét, mint a karácsony
Akárhogy is nézzük, a húsvét feleannyira sem jó brand, mint a karácsony. Nem kell igazán vallásosnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, karácsonykor a kis Jézus megszületését ünnepeljük. Letisztult üzenet. Főleg, ha még hozzávesszük, hogy az utóbbi időben a karácsony egyszerűen a szeretet ünnepévé vált. Még letisztultabb. Ehhez képest a húsvét? Ott van Jézus halála, aztán a feltámadása, a bűneink megváltása. Sok. Nem is beszélve arról, hogy az egészhez mi közük van a nyulaknak. Marketing szempontból tehát a húsvét alulmarad a karácsonnyal szemben, de ettől még (vagy éppen ezért) sok olyan vonása van, amik miatt szerethetőbb ünnep!

 

Kultúra és kikapcsolódás otthonra – így ne und a karantént!
Mindenhol jó, de a legjobb otthon. Ez köztudott. Ugyanakkor azt is ismerjük, hogy jóból is megárt a sok. Márpedig most úgy tűnik, a szokásosnál hosszabban kell otthonmaradással számolnunk. Az egyik helyről a másikra ülés, a másikkal való összezártság még akkor is unalmassá válhat, ha egyébként közben ugyanúgy pörgetjük a munkát. Most azonban, hogy még a boltba is alig szabad kimenni, nehezebb kikapcsolódást találni. Annak, akit már kezd agyonnyomni négy fal, vagy éppen kultúra-megvonásban szenved, itt van pár remek streaming lehetőség – koncertek, kiállítások, mozi, színház –  amiket akár a foteledből is élvezhetsz! 
5 módszer, hogyan legyél kedvesebb magadhoz
Szinte minden motivációs előadó és inspirációs oldal legelső üzenete, hogy szeressük magunkat. Könnyen hangzik, de egyáltalán nem könnyű megvalósítani! Önkritikára persze szükség van, de nagyon gyorsan át lehet esni a ló túloldalára, és elfeledkezni a „ha magunkat nem szeretjük, másoktól hogy várjuk el” bölcsességek, elkopottságuk ellenére is meglévő igazságtartalmáról. Mivel én hajlamos vagyok ebbe a hibába esni, összeszedtem öt olyan – ha nem is mindig brit, de – kutatók által ajánlott módszert, amik abban segítenek, hogy legyünk kedvesebbek magunkhoz!