Szép

Tévhitek az arcápolásban: mutatjuk, mit rontanak el a legtöbben

Nem ijesztgetés, de hamarabb öregedhet, ráncosodhat és válhat petyhüdtté az arcbőr, ha nem jól bánsz vele! Mutatom, mit ne csinálj!

 

Mindenhol elmondják, hogy milyen fontos a helyes arcápolási rutin. És ez nem duma. A nem megfelelő rutin miatt hamarabb öregedhet, ráncosodhat, válhat petyhüdtté az arcbőr, és megjelenhetnek rajta különböző foltok, pattanások is. A fiatalos külsőért ugyanis tenni kell. 

Sajnos számos veszélyes tévhit kering a köztudatban, így a mostani bejegyzésben ezeket veszem górcső alá, és mutatom be, miért is nem kéne őket úgy használni.

Szappan / arclemosó

Teljesen más jellegű termékeket igényel az arc, mint a test többi része, mivel sokkal vékonyabb és érzékenyebb ott a bőrünk. Éppen ezért a szappanok és tusfürdők szárítják azt, megfosztják a természetes védőrétegétől, amitől zsírosabbá és durva tapintásúvá válik végső soron. Szóval nem, nem elég a szappan, kell egy arclemosó!

Sminklemosás / arclemosás

A kettő nem ugyanaz! Főleg, hogy egyre masszívabb, tartósabb sminkeket használunk, melyek sokszor csak kétfázisú sminklemosóval jönnek le, és a mezei arctisztító nem erre van kitalálva. Az esti rutinodat mindenképp sminklemosással kezdd, majd jöhet az arclemosás és a rutin többi része.

Nappali krém / éjszakai krém

A nappali és az éjszakai krémek más funkciókat látnak el, és nem elég egy krémet használnod egész nap. A nappali arckrémek feladata a bőr hidratálása és védelme (így sokszor tartalmaznak fényvédőt is), míg éjszaka inkább a mélyebb hidratálás és regenerálás a cél. Ezt egy darab krém nem tudja ellátni, szóval használj külön kencét nappalra és éjszakára!

Tonik / arctisztító

Az arctisztító és a tonik nem ugyanaz, csak kiegészítik egymást. A tonik eltávolítja az esetleges arctisztítás után maradt szennyeződéseket és elhalt hámsejteket, illetve helyreállíta a bőr pH-ját. Éppen ezért célszerű használnunk az arctisztító után, de még a hidratálás előtt!

Dehidratált bőr / száraz bőr

Sokan azt hiszik, hogy csak a száraz bőr lehet dehidratált, vízhiányos, pedig erre bármelyik arcbőr-típus képes lehet. Igen: a zsíros / kombinált bőr is lehet dehidratált! Ennek oka a nem megfelelő vízivási szokásokban és kencékben keresendő.

Tudom én is, hogy nem egyszerű egy szokást kialakítani, de gyönyörű végeredményt kaphatunk, ha mégis sikerül!

 

Már követem az oldalt

X