Szép

Selyempárnával a selymes arcbőrért? – Kipróbáltam a szépítő alvást

Egy jó hír azoknak, akik nagyon szeretnek aludni: az alvás szépít! Ha pedig selyempárnán hajtod álomra a fejed, akkor a hatás még nagyszerűbb. Eddig ódzkodtam tőle, mivel megszoktam a textilpárnák matt felületét, de nem csalódtam benne, hogy kipróbáltam.

Csipkerózsika sem véletlenül volt „álomszép” a herceg szemében, hiszen 100 esztendőre álomba szenderült. És nem kizárt, hogy selyempárnán álmodott végig lazán egy évszázadot. Nem javaslom, hogy mindenki 100 éves alvás-maratont tervezzen, és így találja meg élete párját, de tény, hogy a kellő mértékű alvás pihentetőleg hat az arcbőrre.

Ahhoz, hogy vidámak, fittek és energikusak legyünk és csúcsformában pörgessük végig a napunkat, elengedhetetlen a megfelelő hosszúságú, pihentető éjszakai alvás. Ekkor zajlanak a szervezet regeneráló és méregtelenítő folyamatai, ilyenkor tud értékes tápanyagokkal feltöltődni. Saját tapasztalatból is elmondhatom, hogy kevés alvással hosszabb a reakcióidőm, ingerlékenyebb vagyok és előfordul, hogy értelmetlen evésekkel pótolom a hiányzó energiát.

A tápláló éjszakai arckrémek és szépségápoló kozmetikumok mellett most már a selyempárna is rendkívüli népszerűségnek örvend. A tiszta, 100%-ban természetes hernyóselyemből készült párnahuzat jótékony hatással van az arcbőrre: állítólag képes kisimítani az apróbb ráncokat, segít megőrizni a bőr hidratáltságát és a hajjal is gyengéden bánik.

Ilyen reklám után, én is kipróbáltam. Íme a tapasztalataim.

A valódi selyemhuzat tulajdonsága, hogy nem gyűrődik, így a reggeli ébredésnél a szokásos „nyúzott” arcbőrt is mellőzhetjük, sőt a hajszálak sem károsodnak, mivel nem akadnak be a gyűrődésekbe és nem töredeznek el. Érdemes tudni, hogy a reggeli apró ráncocskák, amelyek alvás után, hagyományos párna használata mellett felbukkanhatnak az arcunkon, bevasalódhatnak a bőrbe és enyhén károsíthatják is, ezzel hozzájárulva az idő előtti öregedő arcbőrhöz. A ráncok egyébként részben a bőr alacsony nedvességtartalmának is köszönhetők, így különösen fontos odafigyelni az alvás mellett a külső-belső hidratációra!

Azok a  természetes, intenzív hidratáló testápolók és bőrfeszesítő éjszakai arckrémek a kedvenceim – így azokat javaslom a selyempárna használatához–, amelyek Holt-tengeri sóban és argánolajban gazdagok.

A Holt-tenger különleges ásványi anyagokat tartalmazó vize tápláló és revitalizáló, bőrmegújító hatású.

Az argánolaj tápanyagai élettel telivé varázsolják a bőrt, és szinte bármilyen bőrtípusra alkalmazható. Nem csak éjszakai, hanem nappali bőrápolóként is remekül megállja a helyét, rendszeres használatával pedig visszanyerhető a bőr természetes puhasága. Sőt, ha ennyi érv nem lenne bőven elég, elmondhatjuk azt is, hogy a folyékony arany a hajjal is képes csodákat tenni, hiszen segít helyreállítani a roncsolt haj szerkezetét, de hullás ellen is kiválóan működik! 

A Holt-tengerből származó só és iszap kombinációja rendkívül magas ásványianyag-tartalmával hozzájárul a bőr megújulásához, és ellazítja a testet. 

A pamuttal ellenben a selyem ágyneműhuzat az éjszakai bőr- és testhidratáció után sem veszi fel a bőrről és a hajról a természetes módon jelenlévő vizet, illetve az éjszakai krémeket sem szívja magába.

Hála a fentieknek, miközben álmodunk, a bőrön lévő tápláló krémek sokkal hatékonyabban fejtik ki hatásukat. Szóval tényleg mindent megteszünk a reggeli kisimult, hidratált és álomszép arcbőrért. 

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X