Szép

Selyempárnával a selymes arcbőrért? – Kipróbáltam a szépítő alvást

Egy jó hír azoknak, akik nagyon szeretnek aludni: az alvás szépít! Ha pedig selyempárnán hajtod álomra a fejed, akkor a hatás még nagyszerűbb. Eddig ódzkodtam tőle, mivel megszoktam a textilpárnák matt felületét, de nem csalódtam benne, hogy kipróbáltam.

Csipkerózsika sem véletlenül volt „álomszép” a herceg szemében, hiszen 100 esztendőre álomba szenderült. És nem kizárt, hogy selyempárnán álmodott végig lazán egy évszázadot. Nem javaslom, hogy mindenki 100 éves alvás-maratont tervezzen, és így találja meg élete párját, de tény, hogy a kellő mértékű alvás pihentetőleg hat az arcbőrre.

Ahhoz, hogy vidámak, fittek és energikusak legyünk és csúcsformában pörgessük végig a napunkat, elengedhetetlen a megfelelő hosszúságú, pihentető éjszakai alvás. Ekkor zajlanak a szervezet regeneráló és méregtelenítő folyamatai, ilyenkor tud értékes tápanyagokkal feltöltődni. Saját tapasztalatból is elmondhatom, hogy kevés alvással hosszabb a reakcióidőm, ingerlékenyebb vagyok és előfordul, hogy értelmetlen evésekkel pótolom a hiányzó energiát.

A tápláló éjszakai arckrémek és szépségápoló kozmetikumok mellett most már a selyempárna is rendkívüli népszerűségnek örvend. A tiszta, 100%-ban természetes hernyóselyemből készült párnahuzat jótékony hatással van az arcbőrre: állítólag képes kisimítani az apróbb ráncokat, segít megőrizni a bőr hidratáltságát és a hajjal is gyengéden bánik.

Ilyen reklám után, én is kipróbáltam. Íme a tapasztalataim.

A valódi selyemhuzat tulajdonsága, hogy nem gyűrődik, így a reggeli ébredésnél a szokásos „nyúzott” arcbőrt is mellőzhetjük, sőt a hajszálak sem károsodnak, mivel nem akadnak be a gyűrődésekbe és nem töredeznek el. Érdemes tudni, hogy a reggeli apró ráncocskák, amelyek alvás után, hagyományos párna használata mellett felbukkanhatnak az arcunkon, bevasalódhatnak a bőrbe és enyhén károsíthatják is, ezzel hozzájárulva az idő előtti öregedő arcbőrhöz. A ráncok egyébként részben a bőr alacsony nedvességtartalmának is köszönhetők, így különösen fontos odafigyelni az alvás mellett a külső-belső hidratációra!

Azok a  természetes, intenzív hidratáló testápolók és bőrfeszesítő éjszakai arckrémek a kedvenceim – így azokat javaslom a selyempárna használatához–, amelyek Holt-tengeri sóban és argánolajban gazdagok.

A Holt-tenger különleges ásványi anyagokat tartalmazó vize tápláló és revitalizáló, bőrmegújító hatású.

Az argánolaj tápanyagai élettel telivé varázsolják a bőrt, és szinte bármilyen bőrtípusra alkalmazható. Nem csak éjszakai, hanem nappali bőrápolóként is remekül megállja a helyét, rendszeres használatával pedig visszanyerhető a bőr természetes puhasága. Sőt, ha ennyi érv nem lenne bőven elég, elmondhatjuk azt is, hogy a folyékony arany a hajjal is képes csodákat tenni, hiszen segít helyreállítani a roncsolt haj szerkezetét, de hullás ellen is kiválóan működik! 

A Holt-tengerből származó só és iszap kombinációja rendkívül magas ásványianyag-tartalmával hozzájárul a bőr megújulásához, és ellazítja a testet. 

A pamuttal ellenben a selyem ágyneműhuzat az éjszakai bőr- és testhidratáció után sem veszi fel a bőrről és a hajról a természetes módon jelenlévő vizet, illetve az éjszakai krémeket sem szívja magába.

Hála a fentieknek, miközben álmodunk, a bőrön lévő tápláló krémek sokkal hatékonyabban fejtik ki hatásukat. Szóval tényleg mindent megteszünk a reggeli kisimult, hidratált és álomszép arcbőrért. 

Ajánljuk még:

Az egészséges hormonháztartás 6 titka

Nem szeretem az internetezés közben felugró ablakokat, de alkalomadtán tudnak új és kifejezetten hasznos dolgokat is hozni az életembe. Ilyen eset volt, amikor körülbelül két évvel ezelőtt egy szakkönyv keresése közben egyszer csak megjelent a képernyőn Marjolein Dubbers Hormonkontroll című könyve. „Változtass az étrendeden! Változtass a hormonjaidon! Változtass az életeden!”. Megkapó hívószavak. Nem is álltam ellen, nem is volt miért. Mert nekem is változtatnom kellett.