Szép

Így építsd fel a bőrápolási rutinodat!

Tudod milyen típusú a bőröd? És azt, hogy a tisztításon és a hidratáláson kívül még milyen fontos lépésekből áll egy jó bőrápolási rutin? Fontos tanácsok következnek!

 

Az egészséges, egységes és sugárzó bőr a jól felépített bőrápolási rutinnal kezdődik. Mivel számos szépségápolási termék létezik a piacon, így ebben a bejegyzésben egyszerű és hatékony tippeket mutatok nektek.

Először is fontos meghatároznunk, hogy pontosan milyen bőrtípusunk van, mivel mindegyik más-más bánásmódot igényel. Nekem korpás szeborreás van, így folyamatosan hámlasztanom kell.

HOGYAN LEHET MEGHATÁROZNI A BŐR TÍPUSÁT?

A bőrtípusokat általában normál, száraz, zsíros és kombinált bőrként határozzák meg, de beszélhetünk emellett érzékeny bőrről is. Rengeteg helyen tudnak segíteni a bőrtípusod megállapításában (szaküzletetekben, gyógyszertárakban és egyes drogériákban a szépségtanácsadók), de akár otthon, magadnak is megteheted ezt.

A különböző bőrfajtákat a következő tulajdonságok határozzák meg:

NORMÁL: A bőröd nem száraz, nem zsíros. Sima, egyenletes bőrfelszínű.

ZSÍROS: Csillogó, zsíros érzetű. Gyakran előfordulhatnak pattanások is.

KOMBINÁLT: T-vonalban zsírosabb, az arc többi területén száraz, vagy normál. Előfordulhatnak mitesszerek és tág pórusok.

SZÁRAZ: Húzódik, feszül, állandóan hidratálnod kell. Gyakran hámló foltokkal is találkozhatsz.

ÉRZÉKENY: Hajlamos irritációra, kipirosodásra.

BŐRÁPOLÁSI RUTIN:

Ha megvan a bőrtípus, ki lehet alakítani a bőrápolási rutint. Fontos, hogy minőségi termékeket használjatok, és hagyjatok időt a bőrötöknek. A kencék nem működnek varázsütésre, viszont folyamatos használat mellett gyönyörű és egészséges bőrt kaptok.

1. TISZTÍTÁS 

Az arcápolási rutin alfája és omegája az arctisztítás. Ez naponta kétszer (felkelés után, és lefekvés előtt) javasolt, langyos vízzel. Én arctisztító készüléket használok és géles arclemosót. Érdemes hetente egyszer leradírozni az elhalt hámsejteket.

2. TONIZÁLÁS

Arctisztítás után érdemes tonikot használni, hogy összehúzza a pórusokat, visszaállítsa a bőr pH-értékét és eltávolítsa a maradék szennyeződést is. Mindenképpen olyat keressetek, amely nem tartalmaz alkoholt, mivel az szárítja a bőrt. 

3. HIDRATÁLÁS

Más-más krémet használjatok nappalra és éjszakára, mivel másra van szüksége a bőrünknek. Nappal a bőr védelme és hidratálása a cél, éjszaka pedig a regenerálás, és mélyhidratálás. A megfelelő hidratálási rutin elengedhetetlen ahhoz, hogy az arcbőr hosszú távon szép és egészséges legyen.

Ezen kívül nagyon fontos, hogy időben elkezdjétek a szemkörnyékápoló használatát, ugyanis a ráncok a nem megfelelő hidratálás és életkor kombinációjából alakulnak ki. Tehát ez is legyen része az arcápolási rutinnak, legkésőbb 25 éves kortól.

4. FÉNYVÉDELEM

Télen, nyáron használj fényvédőt. Megvéd az UV-sugarak negatív hatásaitól, és kevésbé fog öregedni a bőröd. A legtöbb nappali krémben és alapozóban ez megtalálható.

Fontos, hogy ne csak kívülről, hanem belülről is hidratáljatok: igyatok megfelelő mennyiségű folyadékot és figyeljetek az étkezésetekre is! Emellett persze az alvásról se feledkezzetek meg, hiszen, mint tudjuk, a megfelelő mennyiségű pihenés elengedhetetlen az egészséges bőr megőrzéséhez.

Egy kis odafigyeléssel és rendszerességgel gyönyörű és hidratált lesz az arcbőröd 2020-ban (is)!

Ajánljuk még:

Lepucolni a nagymama örökségét: bevetettem mindent, hogy tisztuljon a réz! Íme az eredmény

Már egészen kicsi korom óta őszinte, odaadó tisztelettel nyúlok a régiségekhez. Nagymamámtól örököltem ezt, hiszen ő is a múlt szerelmese volt, újságírói pályafutása mellett néprajzi gyűjteményét is egyre bővítgette. Azt az örökséget rám hagyta: antik könyvek, íróasztalok, porcelánok, festmények, ülőgarnitúrák, szuszékok, kerámiák és textíliák hadát. Mindene volt a régiség, pontosabban a régi érték, nekem pedig feltett szándékom ezt ápolni és őrizni. Ezért is döntöttem úgy, hogy az oxidálódott sárgaréz tárgyaiba új életet lehelek, kiszabadítom őket a sötétbarna, helyenként zöldes páncélból, hogy újra aranysárga színben pompázzanak. És ez nem volt kis vállalás, mint utóbb kiderült.

 

Már követem az oldalt

X