Szép

Egy párezer forintos natúrkozmetikai szer, ami tényleg működik – a konjac szivacsról

Környezetbarát, vegán, és fantasztikusan szépíti a bőrt – számomra ezek a konjac szivacsra legjellemzőbb tulajdonságok. Ha még nem ismered, elmondom, miért érdemes mégiscsak egészen közelről megismerkedned vele!

Az Amorphophallus konjac növény, avagy a kígyópálma Ázsiában őshonos, Kínában, Japánban és Koreában magas keményítőtartalmú gumója miatt termesztik. Rendkívül tiszta, szennyezőanyag-mentes alapanyagnak tekinthető, mert csak magaslati térségben terem. A gumót lisztkészítésre, lekvárkészítésre, és az állati eredetű zselatin helyettesítésére alkalmazzák. A japán konyhában széles körben használják az alga helyettesítésére is. 

A kígyópálma szárított gumója körülbelül 40 százalék glükomannánt, vagyis egy erősen viszkózus poliszacharidot tartalmaz. A gumóból lisztet készítenek, majd ha ahhoz vizet adnak, megszületik a konjak-gumi. A konjak-gumit és a konjak-glükomannánt élelmiszerekben E425 néven, emulgeálószerként alkalmazzák. Kalóriatartalma igen alacsony, és nagyon magas rosttartalmú, ezért diétás élelmiszerekben is felhasználható, ráadásul A-, E-, C-, D -, B1-, B2 -, B6-, B12 – vitamint, fehérjéket, cinket és vasat is tartalmaz. Az élelmiszeriparban ördögnyelv néven is emlegetik.

Ma mégsem róla, hanem egy testvéréről, a konjac szivacsról lesz szó: arról a fantasztikus natúrkozmetikai eszközről, amit főképp zsíros, pattanásos bőr kezelésére használnak, mert kiválóan tisztítja a pórusokat, megakadályozza a baktériumok elszaporodását és egyensúlyban tartja a bőrt. Mintegy bónusz, hogy hidratál, optimalizálja a pH értéket, gyengéden tisztít, hámlaszt és frissít is. Hálószerű felépítése gyengéd masszírozó hatást fejt ki, miközben alaposan tisztít.

Puha textúrája miatt a nagyon érzékeny bőrűek is használhatják, sőt: a szem környéke is tisztítható vele.

A sminket önmagában is tökéletesen leszedi, ráadásul gyengédsége miatt még kisbabák esetében is ajánlják használatát.

Arcra és testre egyaránt alkalmazható, tartósítószert, színezék- és adalékanyagot nem tartalmaz, biológiailag lebomló, tehát még környezetbarát termék is. A szivacs használata során elnyeli az olajat és a faggyút az arcbőrről, kíméletesen leradírozza az elhalt hámsejteket, tisztítja a pórusokat, ráadásul serkenti a vérkeringést is. Önmagában is használhatjuk, de lemosóval is. A lemosót felhabosítja, így sokkal kevesebb is elég lehet belőle. 

Miért működik?

Számos tesztelő vállalkozott már rá, hogy utánajár: működik-e? Eddig úgy néz ki, hogy kifejezetten pozitívok a tapasztalatok. Akár egy párezer forintos termékkel is érdemes már próbálkozni, amit több, kozmetikai szereket árusító boltban is megtalálható – nekem valóban bevált! Többféle változatban is kapható, van agyagos, tealeveles, és még több tucatnyi verzió. Vásárolhatunk olyan terméket, ami a koreai Jeju szigetéről érkező vörös bazaltot tartalmaz, olyat, ami ásványi anyagokban gazdag turmalin drágakőporral gazdagított, és nagyon kedvelt a fekete szenes változat is.

A tudomány is azt mondja, nem kamu a szer: a glükomannán-hidrolizátumokról (GMH) ugyanis kimutatták, hogy pozitív prebiotikus tulajdonságokkal rendelkeznek, és lenyelve pozitív, de közvetett hatással vannak a bőrre. A későbbi vizsgálatok során aztán arra jutottak, hogy a konjac glükomannán-hidrolizátumot (GMH) tartalmazó készítmények helyi alkalmazása hatékony az enyhe vagy közepesen súlyos aknék kezelésére.

Két dologra azonban nagyon oda kell figyelnünk: az egyik, hogy szárazon nagyon kemény a szivacs, semmiképpen sem használjuk így! Pár percig áztassuk meleg vízbe, és csak utána kezdjünk bele arcunk ápolásába. A másik nagyon fontos dolog, hogy ne legyünk restek időt szánni a megfelelő tárolására! Párás, nedves környezetben hamar bepenészesedik, ezért különösen fontos, hogy megtaláljuk számára a megfelelő helyet. Annak ugyanis jó vége biztosan nem lesz, ha nem tiszta eszközökkel szeretnénk tisztítani a bőrünket...

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X