Szép

A dermarollertől a gua sháig – titokzatos szépségápolási eszközök, amiket megéri megismerni

Nem csak wellnessérzést varázsolnak otthonra, de szuperül ránctalanítanak, csökkentik a narancsbőrt, sőt, szebbé és rugalmassabbá is teszik a bőrt. Következzenek a legjobb szépségápolási eszközök!

A 21. századi otthoni szépségápolás új szintre emelkedett a szuperebbnél-szuperebb kütyük megjelenésével, melyekkel igazi wellnessélményt varázsolhatunk otthonra. Nem utolsósorban pedig szebb, ragyogóbb bőrünk lesz általuk, ha rendszeres használjuk őket.

Mióta beszereztem itthonra a kütyüimet, rengeteg időt és persze pénzt is spóroltam, mert ritkábban kell mennem kozmetikushoz arctisztításra, és a bőröm is sokkal szebb lett. Persze az elején szkeptikus voltam a különböző aktuális csodaeszközökkel kapcsolatba, de szerencsére blogger lévén elsőkézből értesülök mindenféle újdonságról, és rengeteg mindent van szerencsém kipróbálni, így hitelesen tudok nyilatkozni arról, mi az ami működik, és mi az ami csak lufi.

Ebben a bejegyzésben azokat a szépségápolási kütyüket mutatom be nektek, melyek már több mint egy éve képzik az arcápolási rutinom részét, és egyszerűen imádom a használatukat. 

MIKROTŰS DERMAROLLER/DERMAPEN

A mikrotűs dermarolleres kezeléseknek nagy rajongótábora van világszerte, mivel hatékonyan serkenti a kollagéntermelést, fiatalítja a bőrt, csökkenti a karikákat és a ráncokat is. 

Na de mi is a dermaroller, és mit kell tudni róla?

A mikrotűs dermarolleres kezelések a legújabb bőrfiatalító eljárások egyike, ami úgy működik, hogy a rolleren található mikrotűk apró tűszúrásokat ejtenek a bőrön, melynek hatására beindul a bőr saját regeneráló mechanizmusa, fokozódik a kollagéntermelés, fellazulnak a különböző hegek, és pár kezelés utána látványosan csökkennek az apróbb ráncok, az aknés hegek, simábbá, feszesebbé válik az bőrfelszín.

A következő problémákra nyújt megoldást:

  • Apróbb ráncok
  • Pattanások / aknék utáni hegek
  • Műtét utáni hegek
  • Tág pórusok
  • Pigmentfoltok
  • Bőrfeszesség javítása

A kozmetikai eljárásokat átlagosan 3-5 hetente lehet alkalmazni, bár ez gépfüggő. Érdemes évente négy alkalommal elmenni, ha igazán szép eredményt szeretnénk.

A kezelés után rettentően érzékeny a bőr, és fokozottan kell ügyelni a fényvédelemre is, tehát mindenképpen kell minimum 30 faktoros fényvédőt használni! Mivel mikrotűs rollerrel görget végig az ember az arc felületén, ezért piros bőrre kell számítani utána 1-2 napig (ez bőrtípustól, érzékenységtől függ), szóval ne ilyenkorra szervezzünk randit vagy egyéb megjelenéseket. 

Az ilyen jellegű kezeléseket szeretem szakemberre bízni, nem javaslom az otthoni próbálkozásokat!

ARCMASSZÍROZÓ ROLLER

Egyre több helyen lehet látni arcmasszírozó rollereket, melyek többféle ásványból készülnek, és tökéletes kiegészítői a mindennapi arcápolási rutinnak.

A kétvégű masszírozó:

  • fokozza a vér- és nyirokkeringést
  • segíti az oxigén- és tápanyagáramlást
  • serkenti az elasztin-, kollagéntermelést
  • csökkenti a puffadást, a vizesedést
  • gyorsítja a méregtelenítési folyamatot
  • feszesíti a bőrt.

Felfele-kifelel irányuló masszázs mozdulatokkal használandó. Én a szérumomat szoktam vele alaposan beledolgozni az arcbőrömbe, de hidratáló krémmel, és önmagában is szuperül működik. Ugyanakkor fontos, hogy pattanásos bőrterületen nem ajánlott a használata!

GUA SHA

Az arcmasszírozó rollerrel megegyező hatása van, viszont ennek a szernek használata kicsit bonyolultabb a rollernél, mert itt rá kell állni a kéznek a megfelelő technikára. A gua sha technikát elsősorban a méreganyagok felszabadítására, és a fáradt, fájó vagy sérült izmok fájdalmainak enyhítésére alkalmazták.

Serkenti az anyagcserét, a gyógyulási folyamatot, javítja a bőr rugalmasságát, és ellazítja a befeszült arcizmokat.

Így használd:

Használat előtt mindenképp olajozd be az arcodat vagy eszközt, hogy ne bántsd a bőrszövetet! Én arcápoló olajat szoktam erre a célra használni.

A gua shat tartsd a hajlított oldalával az arcodhoz, és óvatos felfelé-kifelé irányuló mozdulatokkal kezdd el masszírozni a bőrödet. Először a nyakadon, majd az álladon, szád környékén, szem alatt, orcádon, majd a homlokodon a hajtőnél fejezd be a kezelést. Minden mozdulatot háromszor kell megismételni. Összességében a rollerezés elsősorban egy nyirokcsatorna-masszázs, míg a Gua Sha pedig egy fasciális (vagyis szálas szövet) felszabadító/lazító masszázs.

Ha nem is hallottatok még ezekről a szerekről, egy próbát, higgyétek el nekem, megérnek!

 

Már követem az oldalt

X