Stílus

Sportos, merész, retro vagy aszimmetrikus: tudod, neked milyen fürdőruha áll jól?

A nyár teljes erőbedobással ontja a hőséget, mindenkinek szüksége lehet egy új, divatos fürdőruhára. Na de milyet vásároljunk, hiszen olyan széles a választék? Összegyűjtöttem néhány hasznos információt, hátha könnyebben tudtok így döntést hozni, milyen fazon és stílus illik hozzátok a legjobban.

Először is, fontos eldöntenünk, milyen tevékenységet szeretnénk űzni bikinink viselése közben. Ha napozásra vágyunk, jó, ha minél kevesebb bőrfelületet takar el a fürdőruhánk. Érdemes kétrészes darabban gondolkodni, hogy a hasunk, hátunk is barnulhasson. Ha sportolnánk, úsznánk, esetleg strandröplabdáznánk, akkor az egyrészes úszódressz a legjobb választás, mert így fesztelenül, szabadon és biztonsággal mozoghatunk benne, nem kell attól tartanunk, hogy elmozdul, esetleg leesik rólunk. Ha viszont sétálnánk, kirándulnánk egyet, a kényelemre kell törekednünk, nehogy szorítson, vágjon valahol. Egy száraz és szoros felső egészen meglepő horzsolásszerű nyomot tud hagyni bőrünkön.

2021 bikinidivatja

Az aszimmetrikus egyrészes darabok és a magasan végződő bikinialsó jött idén divatba, mint ahogy azt a farmernadrágoknál már megszokhattuk. Egy aszimmetrikus tervezésű, félvállas fürdődressz csinos és sikkes, akár a fürdőruhák estélyi ruhájának is nevezhetnénk. Ám mindig figyelembe kell vennünk azt, hogyan is fog mutatni bőrünk egy kiadós napozás után. A bikini alatti rész több árnyalattal világosabb tónusú marad. Emiatt egyes ruhadarabokat, mint például váll nélküli ruhákat és felsőket nem szívesen veszünk fel, ha nemcsak a bikinink, de a lepirult bőrünk is aszimmetriáról árulkodik. Ez persze igaz lehet akármelyik fazonú fürdőruha esetén. Vannak extravagáns, keresztbe pántos darabok, melyek felvéve gyönyörűen mutatnak, viszont a barnulás utáni állapot nem lesz a legimpozánsabb. Senki nem szeretne meztelenül úgy kinézni, mint egy kötözött sonka. A magas derekú fürdő alsók nagyszerű alakformálók, ha esetleg van egy kis felesleg hastájon, remekül leplezi azt, és ülés közben is a helyén tartja a dolgokat.

 

Vannak fodros bikinik. Szerintem nagyon bájos ez a stílus, és azt is biztos, hogy soha nem fog kimenni a divatból. Kisebb mell esetén kifejezetten előnyös a fodor. Kiemeli alakunkat és a keblünk is nagyobbnak látszik tőle. Persze nem csak a telt, gömbölyű formákkal megáldott nők szépek. Én sem az ő táborukat erősítem. Bármiben is vagy, a lényeg, hogy érezd jól és magabiztosnak magad! Mivel a fodros rész „nagyító” hatással bír, nem minden esetben előnyös, például csípőnél.

Pántos vagy nyakbakötős fürdőruhafelső? Ez itt a kérdés! Én minden évben nyakbakötőset választok magamnak. Talán ez a fazon illik a legtöbb nő alakjához. Bármilyen mellméretnél megállja a helyét. Lehet kacér, visszafogottabb és sportos is.

A pánt nélküli fürdőruhák is örök darabok, divatba jövetelük hosszú évtizedekkel nyúlik vissza az időben. Azt hiszem mindannyian látjuk magunk előtt Marilyn Monroe-t, ahogy pózol bandeau bikinijében. Ez egy hálás kialakítás, hiszen nem hagy fehér csíkot a pánt, egyenletesen barnulhat a vállunk. Napozáshoz kétségtelenül ez a legpraktikusabb választás. Leginkább a kicsi és közepes mellméretű nőknek áll jól. Mivel nincs pántja, csak egy bizonyos méretig képes a helyén maradni. A bandeau bikini nem előnyös széles váll esetén, mivel ez a fazon a felsőtestre helyezi a hangsúlyt. Széles vállhoz főleg a hagyományos pántos felsőrész passzol.

Hogyan döntsük el, milyen színű vagy mintázatú fürdőruha illik hozzánk legjobban? Akkor jó egy fürdőruha, ha harmonizál a bőr- és hajszínünkkel. Fehér bőrtípus és szőke haj esetén kerüld a túl világos színeket, mert azoktól sápadtnak fogsz tűnni. Menj el bátran a kontrasztos színek felé. A világos, nehezen barnuló bőrön nagyon jól mutatnak a kék és zöld sötétebb árnyalatai, na és a piros! Sötétebb bőr esetén épp az ellenkezője igaz: egy  púder rózsaszín vagy vajsárga bikini fantasztikusan állhat, de a harsány neon színeket is érdemes kipróbálni. Mintázat terén a pöttyös töretlenül hódít és kedves retro hangulatot kölcsönöz, ám a kék-fehér csíkos tengerész stílus is népszerű. Egy egyrészes fürdőruha hosszanti csíkozása karcsúsítja az alakod, egy vízszintes vonalazású felsőrész pedig dúsítja a keblet. Az utóbbi évek egyik legtrendibb mintázata a virág. Aligha találhatunk nyaraláshoz jobban illő mintát, mint a trópusi virágok.

Ha nem vagy fürdőruhát viselő típus, akkor sem kell lemondanod róla. Manapság rengeteg kiegészítőt lehet találni hozzá, mint egy áttetsző anyagú strandruha vagy háromszög alakú kendő, amit a csípőre lehet kötni, de akár a válladra is terítheted. A strandolás egy trükkös szórakozás, hiszen mindenki vágyik rá, főleg ilyen hőségben, ám akadnak gátlásosabb típusú lányok és nők. Mindenképp olyan bikinit viselj, amiben jól érzed magad. Ha szorongást vált ki belőled az éppen rajtad lévő ruhadarab és legszívesebben elbújnál mások elől, az nem sok fesztelen percet és minőségi kikapcsolódást fog eredményezni. Vannak nagyon szép tankinik: kényelmes, takar, ahol kell és mégis elegáns.

A bikini minősége sem mindegy. Érdemes márkás darabot választani, hiába borsosabb az ára, mint egy árus standján kínáltaknak. Az anyag vastagsága és rugalmassága lehetővé teszi, hogy legalább egy, de talán több szezont is kibírjon a fürdőruhád. Egy vékony anyag, főleg ha nedves, felfed mindent, azt is, amit nem szeretnénk, hiszen a víztől szinte teljesen átlátszóvá válik. A rugalmasság azért fontos, hogy ne pattanjon meg könnyen a cérna, ahogy fel- és leveszed. 

Végül ne feledkezzünk meg a babákról és kisgyerekekről sem! Talán ők azok, akik mindenkinél jobban élvezik a strandszezont. Mint két kislány édesanyja, már egészen otthonosan mozgok ebben a témában. Nagyon aranyosak az egyrészes fürdőruhácskák, de amint kijön a kicsi a vízből, azonnal kék lesz a szája, annyira fázik, hiszen az egész törzsét körülveszi egy vizes ruhadarab, ami hamar kihűl és jéghideggé válik. Amíg nem iskolás korú egy kislány, egy fürdőbugyi is megteszi, nem baj az, ha a pocakja és mellkasa szabadon marad. Utána pedig jöhetnek a kétrészes darabok. Hihetetlenül cuki gyerekbikiniket gyártanak, gyerekeknél inkább a nem megfelelő szabású alsórésszel foghatunk mellé. Egy gyerek ugrál, pancsol, vízicsúzdázik. Kellemetlen és veszélyes is, ha a bugyi nem takarja a pici fenekét, majd elmozdul a helyéről, ami miatt kényelmetlenné válik. Azért is jobb, ha az egész popóját fedi az alsó, mert egy csúszda illesztési pontjai csúszás közben felsérthetik a bőrét.

Van egy ügy, ami még a trendi nyári viseleteknél is sokkal fontosabb: a bőrünk védelme. A napsugárzás extrém erős, ezen a nyáron különösen. Én az egész családot ötven faktoros naptejjel kenem, nemcsak a gyerekeket, hanem magamat és a férjemet is. Egyszerűen muszáj. Az UV-sugárzás napszúrást, súlyos leégést és olyan komoly bőrbetegségeket okozhat, mint a bőrrák. Nem lehet eleget ismételni, hogy a déli órákban kevés időt tartózkodjunk a szabadban és a tűző napon, keressük az árnyékos helyeket és igyunk rengeteg folyadékot.

Forrás: ITT, ITT és ITT

Ajánljuk még:

Transzgenerációs örökségünk a népviseletben – Papp Zsófia divattervezővel a nők „virágnyelvéről” beszélgettünk

Valaha a nők nem csupán varrtak maguknak egy szép szoknyát, hanem virágnyelven meséltek. Ma már nem tudjuk dekódolni, hogyan jelentek meg a tatárjárás borzalmai a női ruházatban – ezzel gyógyítva is a sebeket –, de a népviselet ma is továbbélhet, ha új jelentéseket adunk hozzá. Papp Zsófi Virágnyelven című kollekciójával arra a kérdésre igyekezett választ találni, hogyan lehet továbbvinni generációs örökségünket, tiszteletben tartva a múltat, mégis megújítva azt, hogy a kortárs divat szemüvegén keresztül nézve is értelmezhető legyen.







 

Már követem az oldalt

X