Stílus

Mindennapi szenvedés vagy kényelmes automatizmus: a jó melltartó titka

Mitől jó a jó melltartó? Milyen formára, milyen méretre milyen típus illik? Milyen időközönként kellene váltani? Hányra van szükségünk? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ!

A tökéletes melltartó kiválasztása egy, a kelleténél sokkal nehezebb és hosszadalmasabb feladat – ez is egy ok, amiért nagyon sokan nem a számunkra megfelelő darabot hordjuk. A választék óriási, ami nem segít a helyzeten: a különböző modellek, stílusok, méretek között könnyű elveszni. Viszont pont a nagy választék miatt van nagy esélyünk megtalálni az igazit. Csak legyen hozzá kellő tudásunk és türelmünk... Hiszem, látom, hogy legtöbbünk nincs is tisztában azzal, mi talál hozzá, hiszen a passzoló kosárméret nem elég ahhoz, hogy jól érezzük magunkat melltartóban. Mert a forma jelen esetben van olyan fontos, mint a méret!

A legtöbb helyen elérhető melltartók:

  • T-shirt melltartó

Kényelmes, egyszerű modell. Eredetileg azért nevezték így, mert egy szűk, fehér póló alatt is láthatatlan marad. Létezik párnával és anélkül, általában egy vékony réteg merevítővel rendelkezik.

melltarto

 

  • Szivacsos vagy push-up melltartó

Ez az a típus, ami különböző méretű betéttel rendelkezik, fő célja a mellek nagyobbnak mutatása, vagy a tartás korrigálása. 

  • Bralette vagy háromszög alakú

Csipkés, többnyire szép darabok. Sok tartást nem adnak, viszont nagyon jól mutathatnak mondjuk egy másik felsővel kombinálva, az alól kivillanva. 

melltarto

 

Balconette típusok

Ezek azok a melltartók, amelyeknek kosara vízszintesen van elvágva, vagyis csak félig takarják a mellett, ami ezáltal nagyobbnak tűnik. Lehet ebből is szivacsos és szimpla változatot is találni. A legtöbb nőnek ezek jól állnak.

Merevítő nélküli vagy merevítős fazonok

A merevítő nélküli a teljes mellet befedi, tartást nem biztosít, viszont nagyon kényelmes. Régebb csak ilyet hordtak a nők, a merevítős melltartó csak a második világháború után jött divatba. Utóbbiak aljában keményítés van, ezzel biztosítja a mell tartását, így a legtöbb melltípusra alkalmas.

melltarto

 

Melyik mellformára milyen melltartó illik?

  1. Aszimmetrikus mellek

Mint a legtöbb páros szervnél, a mellnél is előfordul, hogy nem azonosak, viszont a legtöbb esetben a különbség nem szembetűnő. Hogyha mégis láthatóan eltérnek egymástól, egy megfelelő melltartóval egyszerűen lehet korrigálni a különbségekből adódó kellemetlenségeket. Az aszimmetrikus mellhez szivacsos vagy vékony párnával rendelkező T-shirt melltartó a legjobb, főleg abban az esetben, ha a betét kivehető ezekből. Fontos, hogy minden esetben a nagyobb mellhez igazítsuk a méretet!

  1. Kerek mellek

Talán a kerek mellű nők mondhatók a legszerencsésebbnek, hiszen nekik szinte mindegyik melltartó jól áll, sőt, melltartó nélkül is szuperül festenek. A kerek mellhez nem ajánlott a tartást biztosító darab, így egy egyszerű, kényelmes T-shirt melltartó, amiben nincs szivacs, vagy a háromszög formájú, merevítő nélküli típus a legmegfelelőbb.

  1. Csepp alakú mellek

Általában a nagymellű nőknek van ilyen típusú cicije: felül karcsúbb, alul teltebb. Ebben az esetben egy erősebb merevítéssel bíró melltartó lehetne a tökéletes választás, hiszen formálni tudja a mellet, a felső részt is teltebbnek mutathatja. 

  1. Szétálló mellek

Abban az esetben, ha a mell ellentétes irányban van egymással, nagyon fontos, hogy ne legyen merevítés vagy erős varrat a melltartó szélein, ezek ugyanis nemcsak kényelmetlenek de sérülést is okozhatnak a bőrön. Egy kényelmes T-shirt melltartó vagy egy pamut merevítő nélküli melltartó passzol legjobban ehhez a melltípushoz.

  1. Sportos mellek

A sportos mellek nem igényelnek nagyon sok támogatást, így egy szexi csipkés melltartó, például egy háromszög formájú bralette lehet a tökéletes választás. Azonban ha látszólag növelni szeretnénk a mellméretet, ugyanúgy, mint a kis mellek esetében, a push-up melltartóval ezt megtehetjük.

Mikor jött el a váltás ideje?

Ahelyett, hogy konkrét hónapokról vagy évekről beszéljünk, inkább a melltartó minőségétől függően kell eldönteni, mikor jött el a váltás ideje. Ha kinyúlt és már nem adja meg a megfelelő tartást, nem is mutat jól. Jó tudni, hogy a gyakori használattól és a számos mosástól hamarabb eljön a csere ideje. A mell mérete, tartása is változik idővel, ezért jó néha a tükör előtt eldönteni, hogy jó-e még a mostani, vagy egy újat szerezzünk be.

Nem szabad fájnia!

Minek szenvedni egy kényelmetlen melltartóban ami kiszorít, a pántja a bőrbe vág vagy a kosár alatti keményítés sérti a bőrünket? Ez mind azt jelenti, hogy más méret kell és fölösleges gyötrődni a régiben tovább!

Három a tuti

Szakemberek szerint  érdemes három minőségi darabra csökkenteni a melltartókészletünk ahelyett, hogy felhalmozzunk egy rakat olcsó, kényelmetlen fehérneműt. Sokan mindennap viseljük ezeket, éppen ezért tényleg érdemes időt fektetni abban, hogy a számunkra megfelelőt megtaláljuk!

Ajánljuk még:

Adidas – a stílus és a mozgás összhangja

Sportcipő és stílusos megjelenés: manapság jóbarátok. Valaha el sem tudtuk képzelni, hogy szoknyához vagy blézerhez sportcipőt párosítsunk, ma viszont a sikkes öltözködés része ez is. A nőies kabátokhoz trendi a sportcipő, vagány, laza összeállítások születhetnek vele. Viszont a megfelelő összhang megteremtése a részletekben rejlik.

 

Már követem az oldalt

X