Stílus

Hogyan válasszuk ki a tökéletes kistáskát? – A clutch minden eseményhez illik!

A borítéktáska egy igazán népszerű alkalmi táskának számít. Manapság sokféle akad belőle ráadásul, de nem egyszerű kiválasztani a nekünk megfelelőt. Az alábbi pár tipp segít abban, hogy olyan borítéktáskát találjunk, amit valóban imádni fogunk majd!

Borítéktáska, azaz clutch: milyen alkalmakra érdemes választanunk?

A borítéktáska igazán praktikus kistáska akkor, ha valamilyen elegánsabb alkalomra készülünk. Kis mérete miatt annyi holmi pont belefér, amennyire igazán szükségünk lehet, és nem nyomja agyon a csodás ruhakölteményünket sem. Ez a táskatípus alapvetően azokra az eseményekre való, amikor nagyobb táskát nem praktikus magunkkal vinni, vagy egyszerűen csak nem mutatna jól egy nagyobb darab finom és elegáns megjelenésünkhöz. Nemcsak bálokra és partikra, de akár üzleti eseményekre, esküvőkre, állófogadásokra, kisebb-nagyobb ünnepségekre is választhatunk ilyen táskákat. Akár egy színházlátogatást, koncertet, vagy egy romantikus randiestet, éttermezést is ünnepivé varázsolhatunk, ha a szokásos táskánk helyett egy clutch-ot viszünk magunkkal. Ilyen táskával az oldalunkon megváltozik még a tartásunk is – olyan eleganciát kölcsönöz nekünk, mint egy szép magassarkú, és még nem is kényelmetlen!

Borítéktáska elegáns viseletekhez

Ahogy más táskáknál, a borítéktáskánál is érdemes átgondolnunk, milyen típust választunk. Először is a clutch mérete nem egységes, ezért az egészen mikroméretűtől kezdve a közepes kistáska méretig mindent megtalálunk közöttük. Mielőtt választunk, mindenképp gondoljuk végig, hogy a borítéktáskánkba majd mit szeretnénk magunkkal vinni, például egy elegáns bál esetén. Van, aki csak a mobiltelefont és a pénztárcát rakja bele egy ilyen borítéktáskába, viszont sokan némi sminket, egy kis parfümöt és zsebkendőt is magukkal vinnének. Jó hír tehát, hogy még kistáskából is sokféle méret van!

 

Ezenkívül a küllemét is érdemes végiggondolnunk. Két csoportra oszthatók a borítéktáskák. Az egyik csoportba azok az univerzális darabok sorolhatók, amelyek szinte mindenféle elegáns ruhához jól állnak. Általában bőrből készülnek és egyszínűek, diszkrét kiegészítőnek számítanak.

A másik csoport kifejezetten a szinte ékszerként kezelendő táskákat foglalja magába. Ezek között még kövekkel és gyöngyökkel kirakott fém modellek is találhatóak. Az ilyen táskák diszkrétebb, elegáns öltözet mellett mutatnak jól, de egy hasonlóan kirívó szettben is működnek, ahol színben és anyagában passzolnak a ruhához.

Ezeket a táskákat egy hasonló stílusú női öv mellé is társíthatjuk, így is akkor is csodás lesz a szettünk, ha a ruhából visszafogottabbat választanánk.

Borítéktáska sportos és hétköznapi viseletekhez

A borítéktáskákat többnyire alkalmi táskaként ismerik, azonban manapság már egészen hétköznapi, sőt sportos modellek is készülnek belőlük. Ez főleg a mobiltelefonok miatt alakult ki, hiszen sokan még akkor is visszük magukkal a mobilt, ha egyébként semmi más nem. Egy mini borítéktáska akár vállpánttal felszerelve pont arra elég, hogy egy mobilt és pár zsepit, na meg némi pénzt magukkal vigyünk például egy baráti találkozóra. Ebből adódóan akár sportos stílushoz is találunk már ilyen táskákat.

A sztároktól érdemes inspirálódni, ők miképp viselnek egy-egy ilyen darabot!

A Downton Abbey-ből ismert Michelle Dockery például remekül példázza, milyen egy sportos összeállítás, ha például mozis estre készülsz egy barátnőddel:

Blake Lively is sportos változatban viselte, de ő egy nagyobb fajtát, amibe már egészen sok mindent belepakolhatunk:

Katalin hercegnő elegáns, de klasszikus viselethez választott:

És táskából Christina Ricci is egy egyszerű típust választott, persze ő ruhában egy kihívóbb mellett tette le a voksot:

Heidi Klum a ruha és a táska kombinációjával hozott létre egy meghökkentő szettet:

A cikk megjelenésének támogatója az ecipo.hu.

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X