Vöröslencsés spagetti: böjti zöldséges finomság
Olvasási idő: 1 perc

Vöröslencsés spagetti: böjti zöldséges finomság

Zöldséges paszta a javából!

Hozzávalók:

  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg vöröslencse
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1,5 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 l alaplé
  • spagetti

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A felolvasztott kókuszzsíron megdinszteljük a lilahagymát, a fokhagymát és a sárgarépát.

A hagymára vöröslencsét öntünk és annyi alaplevet, hogy elfedje a lencsét. Hozzátesszük a sűrített paradicsomot. Ízlés szerint sóval, bazsalikommal és oregánóval ízesítjük. Körülbelül 20 perc alatt készre főzzük. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt alaplevet.

Közben kifőzzük a tésztát. A lencsét ráhalmozzuk, forrón tálaljuk. 

 

Kapcsolódó tartalom
Aranyalma befőtt
Halmos Monika | 2025. szeptember 07

Aranyalma befőtt

Díszcserjeként álldogál az aranyalma tőlünk nem messze, egy kicsit elhagyatott park szélén. Mostoha a sorsa, mert őszi díszeit, apró aranyalmácskáit senkinek sem mutogathatja, nincs, aki arra jár. Csak mi tévedünk arra, szeptember vége felé, hogy megnézzük, megértek-e a kis gyümölcsök. A kicsi almák, amelyek ügy csüngnek a fán, csokrokban, mint a cseresznye. Befőtt készül belőlük, mégpedig szárral együtt, díszítésként gyümölcssalátához, süteményekhez, gyümölcsös koktélba pottyantva olyan szívderítő látvány! Pikáns íze pedig túlmutat az egzotikus gyümölcsök aromáján.