
Hozzávalók
- 1 db zsúrkenyér
- 5-6 db főtt tojás
- 3-4 szem hónapos retek
- 4-5 db savanyú uborka
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 15 dkg kéksajt
- 10 dkg parmezán
- 1 dkg vaj
- 2 dl zsíros tejföl
- 1 dl Univer Majonéz
- 2 ek. Univer Mustár
- 1 ek. Univer Reszelt Torma
- frissen őrölt bors
- só
A tálaláshoz:
- Univer Piros Arany
Elkészítés
A zsúrkenyeret ketté vágjuk, a belsejét kivájjuk. Ezután elkészítjük a tölteléket. A tojásokat lereszeljük, az újhagymát, retket, savanyú uborkát felaprítjuk. Elkeverjük a tojással, majd ízesítjük sóval, borssal, majonézzel, mustárral, tormával. Kéksajtot is adunk hozzá, illetve a kenyér belét. Állítsuk be a sűrűségét a tejföllel, de ne legyen túl lágy!
Ha elkészültünk, betöltjük a kenyeret, és rátesszük a tetejét. Megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk reszelt parmezánnal. Körülbelül 10-15 percre betesszük a sütőbe, grill fokozatra.
Így a héja finom ropogós lesz.
Ezután várunk néhány percet, majd tálaljuk a kenyeret, néhány pötty piros arannyal.
A recept megjelenését az Univer támogatta.
Kapcsolódó tartalom
