Sóska-, spenót-, mángoldfőzelék
Olvasási idő: 1 perc

Sóska-, spenót-, mángoldfőzelék

A sóskából, spenótból, mángoldból frissítő nyári vacsora készülhet!

Hozzávalók:

  • 1 marék sóskalevél
  • 1 marék spenótlevél
  • 1 marék mángoldlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1 pohár tejföl (2,5 dl)
  • 2 ek liszt
  • víz

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A spenót-, a sóska- és a mángoldleveleket jól megmossuk, a keményebb szárakat kivágjuk. A megtisztított zöldséget felcsíkozzuk, és egy gerezd fokhagymát felaprítunk. Egy serpenyőben a fokhagymát a vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk elsőként a mángoldot. Rövid dinsztelés után hozzáadjuk a spenótot és a sóskát is, majd egy picit megsózzuk.

Egy bögrében a zsíros tejfölt kikeverjük egy kevés vízzel és a liszttel habarásnak, majd egy szűrön keresztül hozzáöntjük a párolódó levelekhez. Gyakori kavargatás mellett pár percig főzzük, és ha még szükséges, adunk hozzá sót.

Tökéletes lehet sült karajhoz, egyben sült húsokhoz vagy egy jó csirkecombhoz is!  

 

 
 
 

Kapcsolódó tartalom
Aranyalma befőtt
Halmos Monika | 2025. szeptember 07

Aranyalma befőtt

Díszcserjeként álldogál az aranyalma tőlünk nem messze, egy kicsit elhagyatott park szélén. Mostoha a sorsa, mert őszi díszeit, apró aranyalmácskáit senkinek sem mutogathatja, nincs, aki arra jár. Csak mi tévedünk arra, szeptember vége felé, hogy megnézzük, megértek-e a kis gyümölcsök. A kicsi almák, amelyek ügy csüngnek a fán, csokrokban, mint a cseresznye. Befőtt készül belőlük, mégpedig szárral együtt, díszítésként gyümölcssalátához, süteményekhez, gyümölcsös koktélba pottyantva olyan szívderítő látvány! Pikáns íze pedig túlmutat az egzotikus gyümölcsök aromáján.