Sóska-, spenót-, mángoldfőzelék
Olvasási idő: 1 perc

Sóska-, spenót-, mángoldfőzelék

A sóskából, spenótból, mángoldból frissítő nyári vacsora készülhet!

Hozzávalók:

  • 1 marék sóskalevél
  • 1 marék spenótlevél
  • 1 marék mángoldlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1 pohár tejföl (2,5 dl)
  • 2 ek liszt
  • víz

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A spenót-, a sóska- és a mángoldleveleket jól megmossuk, a keményebb szárakat kivágjuk. A megtisztított zöldséget felcsíkozzuk, és egy gerezd fokhagymát felaprítunk. Egy serpenyőben a fokhagymát a vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk elsőként a mángoldot. Rövid dinsztelés után hozzáadjuk a spenótot és a sóskát is, majd egy picit megsózzuk.

Egy bögrében a zsíros tejfölt kikeverjük egy kevés vízzel és a liszttel habarásnak, majd egy szűrön keresztül hozzáöntjük a párolódó levelekhez. Gyakori kavargatás mellett pár percig főzzük, és ha még szükséges, adunk hozzá sót.

Tökéletes lehet sült karajhoz, egyben sült húsokhoz vagy egy jó csirkecombhoz is!  

 

 
 
 

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!