
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
 - 2 dkg porcukor
 - 1 tojássárgája
 - 4 dkg sűrített tej
 - 2 dkg mandulaliszt
 - 22 dkg liszt
 - 1 narancs héja
 
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a porcukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a sűrített tejet, és alaposan elkeverjük.
A narancsot megmossuk, a héját belereszeljük a vajas keverékbe. Az egészet összedolgozzuk a liszttel és a mandulaliszttel. Ezután a tésztát becsomagoljuk, és hűtőbe rakjuk legalább 30 percre. Ha visszahűlt, kinyújtjuk, majd kerek formára szaggatjuk. A narancsot vékonyan felszeleteljük, majd mindegyik tésztakarikára teszünk egy narancsszeletet.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd 150 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
A recept a Smeg támogatásával jelent meg.
Kapcsolódó tartalom         
                     

















