Mezőhegyesi káposztás bárány
Olvasási idő: 1 perc

Mezőhegyesi káposztás bárány

Ennél kevesebbet nem is éri meg készíteni belőle!

Hozzávalók (10 adaghoz):

  • 3,5 kg csontos bárány hús
  • 2,5 kg savanyú aprókáposzta
  • 10 dkg zsír
  • 1 kg vöröshagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • ízlés szerint csípős paprika

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst és fehéredésig pirítjuk. Nem szükséges vízzel felengedni, mert amennyi levet a hús enged, az elegendő a főzéshez. Mikor kicsit lepirult, fűszerezzük és fedő alatt főzzük.

Mikor a hús félig megfőtt, rárakjuk a savanyú káposztát és készre főzzük.

A végén, amikor már a hús is és a káposzta is puha, rászórjuk a pirospaprikát és még 5 percig lassú tűzön forraljuk az ételt.

Kapcsolódó tartalom
Az elfeledett gabona száz arca: a köles nem csak madáreleség, sőt!
Halmos Monika | 2025. szeptember 05

Az elfeledett gabona száz arca: a köles nem csak madáreleség, sőt!

Elfeledett ősi gabonánkra nem csak madáreleségként gondolhatunk! Könnyen emészthető, rosttartalma magas, B vitaminban gazdag, kovasav- és magnéziumforrás is egyben. És ha mindez nem lenne elég, gluténmentes, sokoldalúan felhasználható. Lehet belőle kása édesen és sósan, kiváló köretként, tehetjük lecsóba, töltelékekbe a rizst kiváltani. Csudajó pitéket és desszerteket varázsolhatunk belőle. Most néhány kedvencemet ajánlom, egyik finomabb, mint a másik!