Mediterrán paradicsomsaláta grill finomságokkal
Olvasási idő: 2 perc

Mediterrán paradicsomsaláta grill finomságokkal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg paradicsom ( vegyes fajták)
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek almaecet
  • friss bazsalikom
  • friss petrezselyem
  • durvára őrölt bors
  • Magyar Grill (chilis)
  • Magyar Grill (natúr)
  • 1 ek olívaolaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A salátához a hagymákat felaprítjuk, majd lesózzuk. Hagyjuk állni legalább fél órát. A paradicsomokat falatnyi darabokra vágjuk, majd összekeverjük a hagymával. Hozzáadjuk az olajat, ecetet, illetve a borsot. A zöldfűszereket felaprítjuk, ezeket is a salátához adjuk.

Jól behűtjük. Közben a Magyar Grill-t vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, hogy jól forgatható legyen. Két zsírpapír közé csomagolva, közepes hőfokon kb. 2-3 percig süssük, amíg puha állagú lesz és aranybarna kérget kap. A sütési idő alatt 1-2 alkalommal forgassuk meg, hogy mind a két oldala megpiruljon.

 A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!