
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 15 dkg darált édes keksz
- 7,5 dkg olvasztott vaj
Az alap elkészítése:
A darált kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy közepes méretű tortaforma aljába nyomkodjuk. Érdemes a formát sütőpapírral bélelni.
A krémhez:
- 70 dkg túró
- 2 ek. porcukor
- 6 db tojássárgája
- 4 ek. kristálycukor
- 2 tojásfehérje
- 2 ek. porcukor
- 3-4 ek. tejföl
- 1 tk. vaníliapaszta
- 2 ek. olvasztott vaj
A torta elkészítése
A túrót egy szitán áttörjük, vagy botmixerrel átdolgozzuk. Adunk hozzá két evőkanál porcukrot is. A tojások sárgáját habosra kikeverjük a négy kanál kristálycukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát, az áttört túrót, a tejfölt és az olvasztott vajat. A tojásfehérjékből a cukorral krémes habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. A kekszes alapra öntjük, majd 165-170 fokon, légkeverésen sütjük 60-70 percet.
Akkor van készen, ha a közepe már nem remeg, és szépen megemelkedik. Ekkor elzárjuk a sütőt, résnyire kinyitjuk az ajtaját, majd hagyjuk hűlni bent a tortát. Ne ijedjünk meg, közben vissza fog esni, de ez természetes. Érdemes egyébként kísérletezni kicsit az arányokkal. Ha nagyon száraz, rögös túrót használunk, akkor jöhet hozzá picivel több tejföl. Az édességét is fokozhatjuk még, ha szeretnénk.
A recept megjelenését a Tognana támogatta.
