
Hozzávalók
- 15 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg marhalábszár
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg vegyes zöldség (répa, fehérrépa, zeller)
- 4-5 db nagyobb krumpli
- 2 ek. fűszerpaprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 tk. őrölt bors
- 1 tk. őrölt kömény
- 20 dkg köles
- só
Elkészítés
A füstölt szalonnát összevágjuk, majd egy edényben kipirítjuk a zsírját. Rádobjuk a felaprított hagymát, karamellizáljuk, és hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott marhahúst.

Amikor a húskockák is körbepirultak, megszórjuk az ételt a fűszerpaprikával, majd felöntjük vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal és fokhagymával.
Ha már félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket. Tovább főzzük, majd mielőtt teljesen készre főne, jöhe hozzá a darabolt burgonya, majd kicsivel később a köles. Ezután már csak addig főzzük, míg a köles el nem készül.
Kapcsolódó tartalom

Csokoládés pöfeteg
Ez az amerikai sütemény a csokoládéimádók kedvence lesz.