Köleses bojtárfazék
Olvasási idő: 1 perc

Köleses bojtárfazék

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg marhalábszár
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg vegyes zöldség (répa, fehérrépa, zeller)
  • 4-5 db nagyobb krumpli
  • 2 ek. fűszerpaprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 tk. őrölt bors
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 20 dkg köles

Elkészítés

A füstölt szalonnát összevágjuk, majd egy edényben kipirítjuk a zsírját. Rádobjuk a felaprított hagymát, karamellizáljuk, és hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott marhahúst.

 

Amikor a húskockák is körbepirultak, megszórjuk az ételt a fűszerpaprikával, majd felöntjük vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal és fokhagymával.

Ha már félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket. Tovább főzzük, majd mielőtt teljesen készre főne, jöhe hozzá a darabolt burgonya, majd kicsivel később a köles. Ezután már csak addig főzzük, míg a köles el nem készül.

Kapcsolódó tartalom
Csokoládés pöfeteg
Antal Csilla | 2025. április 27

Csokoládés pöfeteg

Ez az amerikai sütemény a csokoládéimádók kedvence lesz.